Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ; (εξαιρετικό)


Την Κυριακή δεν θα έχουμε συμφωνία;
Οι εξελίξεις πιστοποιούν ότι υλοποιείται σχέδιο «total disaster» καθώς, με ή χωρίς συμφωνία, ο ευρωατλαντισμός οδηγεί μεθοδευμένα την κυβέρνηση σε πτώση και τη χώρα στην καταστροφή.

Α. Η ΕΛΛΑΔΑ «ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ» ΤΟΥ ΜΕΤΑ-ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ

Όσα συμβαίνουν στη χώρα τους τελευταίους μήνες είναι κυριολεκτικά πρωτοφανή.


Και αυτό δεν είναι μια έκφραση υπερβολής. Η Ελλάδα, μετά την Ουκρανία, είναι η δεύτερη χώρα που εφαρμόζεται ένα πείραμα μεγάλης έκτασης του μετα-νεοφιλελευθερισμού. Η κρίση που μαστίζει το δυτικό καπιταλισμό, κρίση που έχει να κάνει, ανάμεσα σε άλλα, και με τα παγιωμένα χρηματοπιστωτικά-παρασιτικά του χαρακτηριστικά αλλά και με τη ραγδαία άνοδο της «παραγωγικής» Ανατολής, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με το πολιτικό και οικονομικό μοντέλο που υπήρχε μέχρι σήμερα. Η ανάγκη ενός άλλου μοντέλου είναι δεδομένη.

Τα δύο μεγάλα ιμπεριαλιστικά κέντρα της Δύσης (ΗΠΑ και (η υπό γερμανική ηγεμονία ΕΕ) προετοιμάζονται για την επόμενη μεγάλη κρίση, την κρίση του 2018. Η προετοιμασία αυτή προβλέπει μια νεοαποικιακού τύπου αφαίμαξη των περιφερειακών χωρών.

Στη περίπτωση της Ελλάδας
(όπως και της Ουκρανίας, όπου ήταν κυρίαρχοι) εμπλέκονται και σημαντικοί γεωστρατηγικοί παράγοντες, όπως πολύ «ευγενικά» φρόντισε να υπενθυμίσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τούσκ.

Το σχέδιο του ευρωατλαντισμού δεν είναι ένα κλειστό σχέδιο. Είναι ένα ανοιχτού τύπου σχέδιο, με το οποίο μια χώρα (στην περίπτωσή μας η Ελλάδα) οδηγείται σταδιακά στην απόλυτη αποδιάρθρωση του παραγωγικού της ιστού, τη βίαιη υποτίμηση της αξίας της εργατικής δύναμης, τη βίαιη καταστροφή μικρομεσαίων στρωμάτων, την κονιορτοποίηση των ψηγμάτων ανεξαρτησίας.

Μια τέτοια πολιτική απαιτεί και ένα αντίστοιχο πολιτικό εποικοδόμημα.


Ο «παλαιοκομματισμός» φθείρεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο και πρέπει συνεχώς να βρίσκονται λύσεις στο πολιτικό επίπεδο. Μια μεγάλη περίοδος πολιτικών «μετεξελίξεων» είναι απαραίτητη. Σε κάθε χώρα αναζητείται μια «αφήγηση» που θα μπορεί να συσπειρώσει ένα τμήμα του λαού. Στην Ουκρανία ήταν ο αντισοβιετισμός και ο «μπαντερισμός». Στην Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί η «ευρωπαϊκή ιδέα». Ακόμη και μια ρεφορμιστική αριστερά είναι άκρως «επικίνδυνη».

Οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί είναι παρόντες και κλιμακούμενοι. Οι προσπάθειες εξεύρεσης συμφωνίας και ισορροπίας, μπορεί να μην καρποφορήσουν και να φέρουν το «ατύχημα», καθώς η πίεση της κρίσης αλλά και οι γεωστρατηγικοί παράμετροι είναι πολύ σημαντικοί, ενώ και μέσα στα ίδια τα κέντρα υπάρχει ανομοιογένεια. 
 
 Συνεχεια:http://resaltomag.blogspot.gr/2015/07/blog-post_92.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθυνών: Το ιστολόγιο δεν παρέχει συμβουλές, προτροπές και καθοδήγηση.
Εισέρχεστε & εξέρχεστε με δική σας ευθύνη :)