Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Εκκλησία-γόβα στιλέτο


Μια εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα για να προσελκύσουν επισκέπτες, κυρίως του ασθενούς φύλου, εκπόνησαν και πραγματοποίησαν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη νοτιοανατολική Ακτή της Ταϊβάν. Πρόκειται για μια hi-tech look εκκλησία δομημένη από γυαλί (320 τζάμια) και μέταλλο ύψους 16 μέτρων.


Πάντως, η εκκλησία-γόβα διαθέτει όλα όσα έχει ένας συμβατικής κατασκευής ναός. Το κτίσμα κόστισε 686.000 δολάρια και θα χρησιμεύσει μόνο για την τέλεση γάμων και όχι για λειτουργίες.
«Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα ρομαντικό hi-tech περιβάλλον που θα αφήσει στους νεόνυμφους μια ιδιαίτερα πρωτότυπη ανάμνηση» δήλωσε ο Παν Τσουέι Πινγκ, ο κυβερνητικός αξιωματούχος που αποφάσισε την κατασκευή της.

Φουσκωτό αντιρρυπαντικό στάδιο

Φουσκωτό-αντιρρυπαντικό στάδιο

Βρίσκεται στη γειτονιά Χαϊντάν του Πεκίνου και προορίζεται αποκλειστικά για τους μαθητές ξένων γλωσσών του πολυδύναμου σχολείου της περιοχής.
Ο λόγος για το πρώτο φουσκωτό στάδιο στον πλανήτη, έκτασης 1.100 τετραγωνικών μέτρων, που έχει στόχο να αντιμετωπίσει την ατμοσφαιρική ρύπανση η οποία πνίγει όχι μόνο την κινεζική πρωτεύουσα, αλλά και πολλές ακόμη πόλεις της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη.
Οι μαθητές που παίζουν μέσα σ' αυτό δεν απειλούνται από τη βαρύτατη μόλυνση του αέρα, γράφει η τοπική εφημερίδα Beijing Qingnian Bao. «Ακόμη κι όταν τα επικίνδυνα για την υγεία μικροσωματίδια PM 2,5 φτάνουν τα 400 ανά κυβικό μέτρο, στο εσωτερικό του σταδίου-μπαλονιού δεν ξεπερνούν τα 30» τόνισε τοπικός αξιωματούχος.

Τα έξυπνα ρολόγια απαγορεύονται

Εξυπνο ρολόι

Είναι γνωστό ότι η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου αποτελεί τον παράδεισο των τεχνολογικών gadgets, που χρησιμοποιούν κατά κόρον μικροί και μεγάλοι.
Καθώς ωστόσο, εκτός από τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, έχουν κατασκευαστεί και τα... ευφυή ρολόγια, το Πανεπιστήμιο του Κιότο απαγόρευσε στους μαθητές που δίνουν εξετάσεις τη χρήση τους, όπως γράφει η Wall Street Journal.
Ο λόγος που τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση, η οποία αποτελεί παγκόσμια πρώτη, είναι απλός: η τεχνολογία δίνει στους εξεταζόμενους τη δυνατότητα μέσω των έξυπνων ρολογιών χειρός να αναζητήσουν στο Διαδίκτυο τις σωστές απαντήσεις στις εξετάσεις.
Ετσι πλέον, για μη βγουν εκτός χρόνου, οι φοιτητές θα πρέπει να κοιτάζουν την ώρα στο ρολόι που βρίσκεται στην αίθουσα διδασκαλίας.

http://www.efsyn.gr/arthro/tehnologia-gadgets-0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.