Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Όταν οι "ειδικοί" επανεμφανίζονται τίποτε καλό δεν έρχεται.

Οι ειδικοί του κορονοϊού επανεμφανίζονται. Οι άνθρωποι των παντοδύναμων φαρμακευτικών εταιριών.
(άρθρο: Οι ειδικοί του κορονοϊού επανεμφανίζονται) Τις τελευταίες ημέρες επανεμφανίστηκαν στις τηλεοράσεις κάποιες γνωστές φιγούρες που το τελευταίο διάστημα είχαν χαθεί. Και αφού έκαναν τις διακοπές τους, αν κρίνει κανείς από το μπρούτζινο χρώμα τους, ήρθαν και πάλι για να μας τρομοκρατήσουν. Είναι αλήθεια ότι η περίοδος της πανδημίας πήγε καλά για τις δουλειές τους. Κέρδισαν χρήματα, θέσεις, δημοσιότητα, αναγνώριση. Έγιναν οι άνθρωποι των παντοδύναμων φαρμακευτικών εταιρειών που θησαύρισαν κερδίζοντας πολλά δισεκατομμύρια πουλώντας εμβόλια. Και δεν είχαν το θάρρος να υποστηρίξουν την επιστημονική τους γνώμη, έστω αν όχι επί ίσοις όροις, τουλάχιστον με κάποια αξιοπρέπεια.

Οι ειδικοί του κορονοϊού επανεμφανίζονται. Με νομοθετημένο το ακαταδίωκτο για όλους τους…

Αφού το κράτος νομοθέτησε το ακαταδίωκτο για όλους τους, αφού κάθε αντίθετη γνώμη χαρακτηρίστηκε διασπορά ψευδών ειδήσεων, αφού τα Μέσα Ενημέρωσης έκλεισαν για κάθε αντίθετη γνώμη ενώ αυτοί είχαν απεριόριστο χρόνο να μεταφέρουν τις απόψεις των αφεντικών τους στους αφελείς πολίτες. Μας είπαν ότι όποιος εμβολιαστεί φτιάχνει τείχος προστασίας για τον ίδιο και τους γύρω του, ότι όποιος εμβολιαστεί δε νοσεί και δε μεταδίδει, ότι τα εμβόλια θα μας δώσουν πίσω τις ζωές μας.  Κι όταν όλα αυτά αποδείχθηκε ότι δεν ισχύουν, όχι μόνο δε ζήτησαν συγγνώμη, αλλά τόλμησαν να πουν ότι αν έλεγαν όλη την αλήθεια στον κόσμο, αυτό θα έβλαπτε τους πολίτες γιατί θα τους προκαλούσε σύγχυση.

‘Όταν μάλιστα εκατοντάδες εργασίες που γίνονται από μεμονωμένες ερευνητικές ομάδες διερευνούν τις επιπλοκές των εμβολίων αυτοί δεν έχουν τίποτε να πουν. Βέβαια για τα πλεονεκτήματα των εμβολίων αρκούσε μονάχα μια εργασία για να στηρίξουν τις θέσεις τους.

Η μετατροπή ενός επιστημονικού θέματος σε κομματικό και πολιτικό.

Δε φταίνε βέβαια αυτοί. Φταίνε οι πολίτες οι οποίοι ανυποψίαστοι ή και φανατισμένοι, μετατρέποντας ένα επιστημονικό θέμα σε κομματικό και πολιτικό, αποδέχθηκαν και ευθυγραμμίστηκαν με τους ανθρώπους αυτούς μετατρέποντάς τους σε οδηγούς της κοινής γνώμης και αυθεντικές πηγές ενημέρωσης. Αφού λοιπόν τα πράγματα πήγαν καλά γιατί να μην επαναληφθεί η ιστορία; Μόνο που η ιστορία όταν επαναλαμβάνεται αυτό γίνεται ως φάρσα ή τραγωδία.

Νάτος λοιπόν ο θίασος και πάλι επί σκηνής. Να διεκτραγωδεί την εμφάνιση μια υποπαραλλαγής του κορονοϊού που εκδηλώνεται ως ένα απλό κρυολόγημα αλλά που κατά τους dealers των εμβολίων θα απαιτήσει το Σεπτέμβριο επανεμβολιασμό του πληθυσμού με τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια. Προετοιμάζουμε την κοινή γνώμη για ένα γύρο εμβολίων κόστους αρκετών δισεκατομμυρίων χωρίς να λέμε αν αρκεί μια δόση και αν υπάρχουν δεδομένα για την  επικινδυνότητα της υποπαραλλαγής, σε ποιους δημιουργεί κινδύνους και για ποιους και πόσο αποτελεσματικός θα είναι ο εμβολιασμός.

Οι ειδικοί του κορονοϊού επανεμφανίζονται. Η ειδησεογραφία από τη  άλλη πλευρά του Ατλαντικού μεταφρασμένη στον εγχώριο τύπο.

Αν θέλετε να δείτε ποιο ρόλο παίζουν αυτά τα παπαγαλάκια αρκεί να ανατρέξετε στην ειδησεογραφία πού έρχεται από τη  άλλη πλευρά του Ατλαντικού μεταφρασμένη στον εγχώριο τύπο. Να λοιπόν τι διαβάζουμε:

«  Νέο εμβόλιο για την Covid θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, αλλά ειδικοί του υγειονομικού τομέα και αναλυτές θεωρούν πιθανόν ότι θα τύχει ψυχρής υποδοχής από το αμερικανικό κοινό, αν και οι νοσηλείες των κρουσμάτων της υποπαραλλαγής Eris, που ανήκει στην παραλλαγή Ομικρον, αυξάνονται σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ειδικοί ελπίζουν ότι οι Αμερικανοί θα υιοθετήσουν το νέο εμβόλιο όπως το εμβόλιο για την γρίπη. Αλλά η ζήτηση για το εμβόλιο έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση από το 2021, οπότε και πρωτοκυκλοφόρησε. Τότε, 240 εκατομμύρια Αμερικανοί, το 73% του πληθυσμού, είχαν εμβολιασθεί με τουλάχιστον μία δόση.

Το φθινόπωρο του 2022, όταν πλέον οι περισσότεροι άνθρωποι είτε είχαν προσβληθεί από την νόσο ή είχαν κάνει προηγουμένως εμβόλιο, εμβολιάσθηκαν λιγότερα από 50 εκατομμύρια άνθρωποι. Οργανισμοί υγείας και φαρμακεία στις ΗΠΑ θα αρχίσουν να διαθέτουν από τον επόμενο μήνα το επικαιροποιημένο εμβόλιο για την αντιμετώπιση της υποπαραλλαγής Eris που κυριαρχεί από τον προηγούμενο χρόνο. Θα έρθουν αντιμέτωποι με την μειούμενη ανησυχία του πληθυσμού για τον ιό, την κούραση και τον σκεπτικισμό για την χρησιμότητά του, λέει η διευθύντρια του Survey Methodology του Kaiser Family Foundation, η Ασλεϊ Κίρζινγκερ. «Αν οι αξιωματούχοι του τομέα της υγείας θέλουν να επιτύχουν τον ετήσιο εμβολιασμό της πλειονότητας των ενηλίκων, θα πρέπει να εξηγήσουν στο αμερικανικό κοινό ότι η Covid δεν έχει τελειώσει και ότι τους απειλεί», λέει. Η βασική εξήγηση που πρόβαλαν αυτόν τον χρόνο στις έρευνες της κοινής γνώμης οι άνθρωποι που παρέλειψαν να κάνουν ετήσιο εμβολιασμό ήταν ότι πιστεύουν πως έχουν προστασία απέναντι στον ιό λόγω των προηγούμενων δόσεων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η λήξη της πανδημίας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε την λήξη της πανδημίας τον Μάιο και η αμερικανική κυβέρνηση παρέδωσε το έργο του εμβολιασμού στον ιδιωτικό τομέα.

Η διευθύντρια του CDC Μάντι Κόεν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα σε podcast ότι περιμένει πως τα εμβόλια, τα οποία θα πρέπει να λάβουν άδεια κυκλοφορίας από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και έγκριση από το CDC, θα κυκλοφορήσουν κατά την τρίτη ή τέταρτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και συμβούλεψε τους Αμερικανούς να τα αντιμετωπίσουν ως προστατευτικό μέτρο που πρέπει να εφαρμόζεται ετησίως μαζί με το εμβόλιο της γρίπης.

Όπως και με την γρίπη, οι Pfizer/BioNTech SE, Moderna και Novavax έχουν παρασκευάσει επικαιροποιημένα εμβόλια για την Covid που θα αντιμετωπίζουν την παραλλαγή που θα κυκλοφορεί αυτό το φθινόπωρο. Τα νέα εμβόλια αντιμετωπίζουν την υποπαραλλαγή XBB.1.5, παρόμοια με την EG.5, και ανήκει στην κυριαρχούσα παραλλαγή Ομικρον.

Ορισμένοι γιατροί συνιστούν τα εμβόλια να στοχεύσουν τους ηλικιωμένους και άτομα υψηλού κινδύνου. Ο δρ Ουίλιαμ Σάφνερ, λοιμωξιολόγος στο Vanderbilt University και σύνδεσμος με την Συμβουλευτική Επιτροπή Πρακτικών Ανοσοποίησης του CDC, δήλωσε ότι είναι πιθανόν η Επιτροπή να κάνει χαλαρότερη σύσταση υπέρ του εμβολιασμού νεότερων και υγιέστερων ανθρώπων. Πρέπει τα παιδιά να λάβουν αυτή την ενισχυτική δόση; Πρέπει ο μέσος άνθρωπος χωρίς υποκείμενη νόσο που ανήκει στην κατηγορία των νεότερων ενηλίκων να λάβει αυτό το εμβόλιο τώρα ή αυτό το εμβόλιο θα πρέπει να είναι περισσότερο στοχευμένο;»

Οι ειδικοί του κορονοϊού επανεμφανίζονται. Ας φοβίσουμε τους ανθρώπους…

Ιδού λοιπόν η εξήγηση. Θα πρέπει να φοβίσουμε τους ανθρώπους να εμβολιστούν γιατί έχουν χαλαρώσει αν και τα επικαιροποιημένα εμβόλια δεν ξέρουμε σε ποιους θα πρέπει να συστηθούν και ποιους ωφελούν. Ας ξεκινήσουμε την προπαγάνδα και βλέπουμε. Ας βγάλουμε τους ανθρώπους μας να σπείρουν λίγο φόβο και να ετοιμάσουν το έδαφος και προσεχώς το τοπίο θα καθαρίσει. Εξάλλου τα πρόβατα είναι πάντα διαθέσιμα για προπαγάνδα. Μήπως όμως τα πρόβατα πρέπει να ξυπνήσουν πια; Θα μας επιτρέψετε να επανέλθουμε σύντομα.

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος - Καρδιολόγος

πηγή  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.