Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Τράπεζα εκβιάζει δανειολήπτη για να ανοίξει καταθετικό λογαριασμό.



Για κορόιδα φαίνεται πως ψάχνει η Eurobank, η οποία, αφού συγχωνεύθηκε με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τώρα ζητά από τους πελάτες του, να ανοίξουν καταθετικό λογαριασμό για να τον συνδέσουν με το δάνειο τους. Συγκεκριμένα, η τράπεζα ενημερώνει με επιστολή δανειολήπτρια – μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος ότι «είναι απαραίτητη η σύνδεση του/ων δανείου/ων, στεγαστικών ή και καταναλωτικών, με ή χωρίς εξασφάλιση, με έναν καταθετικό λογαριασμό, στο πλαίσιο της λειτουργικής…ενοποίησης και για την ομαλή και απρόσκοπτη συνέχιση της εξυπηρέτησης του, και για λόγους που σχετίζονται με το μηχανογραφικό σύστημα της Τράπεζας».
Και συνεχίζει επισημαίνοντας οτι: « αν για την αποπληρωμή του δανείου, λόγω της ιδιότητας του δανειολήπτη ως υπαλλήλου ή συνταξιούχου του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, αυτές θα εξακολουθήσουν. Αν ο δανειολήπτης δεν εμπίπτει σε αυτές τις κατηγορίες, τον ενημερώνει οτι ο Λογαριασμός Εξυπηρέτησης θα πρέπει να έχει διαθέσιμα κεφάλαια κατά τις προγραμματισμένες ημερομηνίες πληρωμής του δανείου, καθώς θα χρεώνεται αυτόματα με τα εκάστοτε οφειλόμενα ποσά δόσεων και με κάθε άλλη οφειλή στις αντίστοιχες ημερομηνίες πληρωμής.Και το κερασάκι στην τούρτα: Προειδοποιεί τον δανειολήπτη ότι αν δεν προβεί σε άνοιγμα ή σύνδεση Λογαριασμού Εξυπηρέτησης με το δάνειο του, η Τράπεζα υποχρεούται κατά τη διαδικασία της λειτουργικής ενοποίησης να προβεί σε άνοιγμα Λογαριασμού Εξυπηρέτησης στο όνομα του δανειολήπτη. Χωρίς δηλαδή να τον έχει ρωτήσει ή να λάβει τη συγκατάθεση του για αυτό! Τέλος, τον προειδοποιεί λέγοντας του οτι αν δεν συμφωνεί με τα παραπάνω, να γνωστοποιήσει εγγράφως την αντίρρηση του εντός 60 ημερών από την ημερομηνία αυτής της επιστολής. Τονίζει δε οτι, η μη αποδοχή των παραπάνω όρων, θα καθιστά αδύνατη την εξυπηρέτηση του δανείου του, με συνέπεια την υποχρέωση του για πλήρη εξόφληση του και συνακόλουθα τη λύση της δανειακής σύμβασης. Πρόκειται για πρωτάκουστη κίνηση της τράπεζας. Είναι κάτι το ανεξήγητο. Η τράπεζα δεν έχει κανένα δικαίωμα να υποχρεώσει τους οφειλέτες να εξυπηρετούν το δάνειο τους με αυτόν τον τρόπο» σχολίασε μιλώντας στο radio1d.gr ο Γιώργος Διονυσάτος, συνεργάτης του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.