Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος


Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην οδό Αμερικής, στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος.
Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα -στις 5:10 και 5:15- σε ιστοσελίδα και εφημερίδα.
Αναλυτικά τα γεγονότα όπως έχουν μέχρι στιγμής:
  • 5:10-5:15 άγνωστος τηλεφώνησε στην ιστοσελίδα «Zούγκλα» και στην Εφημερίδα των Συντακτών, λέγοντας ότι «μεταξύ Σταδίου και Πανεπιστημίου, επί της οδού Αμερικής, υπάρχει Ι.Χ. με 75 κιλά εκρηκτικά, το οποίο θα εκραγεί σε 45 λεπτά».
  • Άμεση η κινητοποίηση της Αστυνομίας η οποία απέκλεισε την περιοχή. Οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. NISSAN SUNNY, που όλα έδειχναν ότι επρόκειτο για το παγιδευμένο όχημα. Απομακρύνθηκαν εργαζόμενοι, κυρίως άνδρες security, ενώ αποκλείστηκε η περιοχή σε μεγάλη ακτίνα.
  • 5:55 Ακούστηκε ο εκκωφαντικός θόρυβος της έκρηξης, που έγινε αντιληπτός σε όλη σχεδόν στην Αθήνα. Το όχημα διαλύθηκε εντελώς, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε κτίρια και καταστήματα.
  • 7:00 Στο σημείο έσπευσαν αρχικά πυροτεχνουργοί και στη συνέχεια άνδρες της Αντιτρομοκρατικής για τις έρευνες. Κλειστές οι οδοί Πανεπιστημίου, Αμερικής και Σταδίου.
  • 11:00 Οι έρευνες επί της Σταδίου ολοκληρώθηκαν και η οδός δόθηκε στην κυκλοφορία.
Στο πεδίο των ερευνών
Οι αξιωματικοί ερευνούν, μεταξύ άλλων, και τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή προκειμένου να εξακριβώσουν αν έχει γίνει καταγραφή των κινήσεων των δραστών πριν και μετά τη στάθμευση του παγιδευμένου με εκρηκτικά Ι.Χ. Το όχημα είχε κλαπεί στις 6 Απριλίου και οι δράστες το είχαν τοποθετήσει απέναντι από την είσοδο του κτιρίου της ΤτΕ, έξω από το θέατρο Αλίκη.
Στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάζονται υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ διατηρούσαν τα γραφεία τους και οι εκπρόσωποι των δανειστών.
Πηγη: www.in.gr

2 σχόλια:

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.