Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ»


 Δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ... Μάχη ενάντια στη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης αναμένεται να δώσουν το επόμενο διάστημα οι δραστήριοι πολίτες του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής, μία πολύμορφη και πολλυσυλλεκτική οργάνωση, κάτω από την ομπρέλα της οποίας συνασπίζονται δεκάδες συλλογικότητες από πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου.
Οπως προανανήγγειλαν χθες τα μέλη της σε σχετική συνέντευξη Τύπου, θα προχωρήσουν στη συμβολική αλλά ταυτόχρονα και ουσιαστική, όπως τη χαρακτήρισαν, άρνηση πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, και ταυτόχρονα από την ερχόμενη Δευτέρα «ξεκινάμε στις γειτονιές μας μεγάλη καμπάνια και πολύμορφες δράσεις, ενάντια στην εξοντωτική φοροληστεία».Οπως ανέφεραν χθες, «η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ απαιτεί μέχρι τις 30.9, δηλαδή μέσα σε 8 μέρες από τον οριστικό καταλογισμό του ποσού του ΕΝΦΙΑ, να πληρωθεί η πρώτη δόση. Αφού το μόνο που "διόρθωσαν" μετά το κύμα αγανάκτησης ήταν τα "λάθη" με τις εξωφρενικές τιμές στα εκτός αντικειμενικών αξιών ακίνητα και αφού έκαναν πιο αυστηρά τα κριτήρια για τις εκπτώσεις στους οικονομικά αδύνατους. Αδιαφορούν για την ανέχεια που μας έχουν οδηγήσει και έχει συντρίψει τις συνθήκες ζωής εκατομμυρίων, ώστε αδυνατούμε να αντεπεξέλθουμε στα στοιχειώδη έξοδα διαβίωσης. Θέλουν να αρπάξουν ακόμα και την τελευταία δεκάρα από τους πιο φτωχούς και ανήμπορους για λογαριασμό των τοκογλύφων δανειστών και για τις ενισχύσεις των τραπεζών. Θέλουν να κάνουν αβάστακτη τη μικρή ιδιοκτησία για τους πολλούς, ώστε να συγκεντρωθεί στα χέρια των λίγων». Με το σύνθημα να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, τα μέλη των συλλογικοτήτων εξήγησαν ότι είναι χιλιάδες πια οι συμπολίτες μας, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν το νέο φόρο ακίνητης περιουσίας:«Δεν θα υποκύψουμε. Μαζί όλοι όσοι δεν μπορούμε να πληρώσουμε και όσοι θέλουμε να αντισταθούμε στην αντιλαϊκή φορομπηχτική πολιτική, που αφήνει στο απυρόβλητο τους οικονομικά ισχυρούς, στέλνουμε το μήνυμα. Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους. Δεν φοβόμαστε!».Στην τελευταία αυτή φράση στάθηκαν τα μέλη των συλλογικοτήτων, τονίζοντας ότι κόσμος δεν πρέπει να φοβηθεί την άρνηση πληρωμής, καθώς εξήγησαν ότι «η επιβάρυνση για τη μη καταβολή της πρώτης δόσης, τους δύο πρώτους μήνες καθυστέρησης, είναι μόνο 0,73% πάνω στη δόση, παρ' όλο που η κυβέρνηση απειλεί με τσουχτερά πρόστιμα στη συνέχεια. Ας μετρήσουμε τώρα τις δυνάμεις, ας αρνηθούμε όλοι μαζί την πληρωμή τουλάχιστον της πρώτης δόσης. Μπορούμε να πανικοβάλουμε την παραπαίουσα κυβέρνηση και να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική της». ΝΤ. ΚΑΡ.    http://www.enet.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.