Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 24-5-2016


Νεφώσεις κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, με λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα τις πρωινές ώρες στη Δυτική Στερεά, στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και την Ήπειρο, περιμένουμε την Τρίτη 24 Μαΐου 2016. Σταδιακά οι βροχές θα σταματήσουν, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας λίγες καταιγίδες ή όμβροι θα εκδηλωθούν εκ νέου σε ορεινά κυρίως τμήματα της Ηπείρου, της Μακεδονίας και πιθανόν της Δυτικής Στερεάς.

Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 8 έως 28 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 12 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 29 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 25, στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 27 βαθμούς και στην Κρήτη από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5 με 6 μποφόρ, ενώ τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς ενισχυόμενοι πρόσκαιρα τοπικά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης μετά το μεσημέρι στην περιοχή των Κυκλάδων και στο Μυρτώο Πέλαγος σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 2 με 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται να επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες και μόνο πρόσκαιρα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι πρόσκαιρα στο Σαρωνικό σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς, αλλά πρόσκαιρα και σε τοπικό επίπεδο οι μέγιστες ενδέχεται να φτάσουν στους 28 με 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.