Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Mega – ευαισθησίες...


Αγαπημένε Πιτσιρίκο,
Κοίτα να δεις πόσο ευαίσθητοι μας προέκυψαν μερικοί για τους απολυμένους του Mega! Κοίτα να δεις πόσους έπιασε ο πόνος τώρα που θα μείνουν οι εργαζόμενοι στο δρόμο! Γνωστή "δημοσιογράφος" στέλνει και στο διάολο όλους τους "σκατόψυχους" που πανηγυρίζουν για το κλείσιμο του Mega, παριστάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει πως πανηγυρίζουν γιατί κλείνει μια κρατικοδίαιτη προπαγανδιστική επιχείρηση, κι όχι γιατί χαίρονται με τις απολύσεις των εργαζομένων.


Βέβαια, δεν είδα ποτέ κανέναν απ’ αυτούς που τώρα «θρηνούν» δημοσίως για τους απολυμένους εργαζόμενους να βγάζουν κιχ τόσα χρόνια γι’ αυτό το αίσχος που λεγόταν τηλεοπτικό κανάλι!

Δεν είδα να φωνάξουν ποτέ γιατί οι «εργαζόμενοι» ήταν σκλάβοι που πληρώνονταν ψίχουλα -αν και όταν πληρώνονταν- και δούλευαν ως επί το πλείστον ανασφάλιστοι.

Δεν είδα να προτείνουν καμιά λύση για τη δημιουργία ανεξάρτητου αυτοδιαχειριζόμενου εναλλακτικού μέσου ενημέρωσης.

Τώρα ξαφνικά σκίζουν τα ρούχα τους γιατί οι εργαζόμενοι θα είναι απολυμένοι κι όχι αντικείμενο εκμετάλλευσης μιας παρασιτικής επιχείρησης.

Πλασάρουν ωραιότατα και πλαγίως το δόγμα Τhere’s no alternative και το ψευτοδίλημμα «ή θα συντηρείται ένα παράσιτο ή θα βρεθεί κόσμος στο δρόμο».

Ξερνάω στα μούτρα των «ευαίσθητων» τον εμετικό λαϊκισμό και την υποκρισία τους.

Εύχομαι οι εργάτες του καναλιού να βρούνε το δρόμο τους και τον τρόπο να δημιουργήσουν ένα αυτοδιαχειριζόμενο εναλλακτικό μέσο, στο οποίο δε θα ντρέπονται που εργάζονται και δε θα είναι σκλάβοι.

Αναστασία

(Αγαπητή Αναστασία, ο καθένας έχει τις απόψεις του και έχει το δικαίωμα να τις εκφράζει ελεύθερα. Βέβαια, όταν δεν μπορείς να πεις ελεύθερα την άποψή σου στο αφεντικό σου ή στην γυναίκα σου, πώς να την πεις ελεύθερα παραέξω; Άρα, μπούρδες η ελευθερία της έκφρασης. Μόνο εκεί που μας παίρνει. Ή που νομίζουμε πως μας παίρνει. Η κλαψομουνίαση για τους εργαζόμενους του Mega -σε μια χώρα με πάνω από 24% ανεργία, 1,5 εκατ. ανέργους και 600 χιλιάδες μετανάστες από το 2008 και μετά- είναι υποκριτική. Άλλωστε, η Ελλάδα είναι το βασίλειο του μικροαστισμού και, άρα, της υποκρισίας. Οι δικές μου απόψεις για το Mega -και τα κανάλια των ολιγαρχών- είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Για του λόγου το αληθές, δυο κείμενα από το 2010:
«Πουτάνες» και «Μέχρι πότε θα πληρώνουμε Πρετεντέρη;». Ακόμα κι αν κλείσει το Mega, οι δημόσιες συχνότητες παραμένουν στα χέρια των ολιγαρχών που έχουν και το Mega. Οπότε, δεν αλλάζει κάτι. Το άσχημο είναι πως δεν καταφέραμε να κάνουμε τα δικά μας ΜΜΕ. Αλλά ποια δικά μας ΜΜΕ, εδώ χάθηκε η χώρα. Να είσαι καλά.)
pitsirikos


Eπιλογη φωτο
OΛΑ ΛΑΘΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.