Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΟΛΠΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΟΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ…


«Καταστείλατε, την καταστολή»…
Κομματική «καταστολή» της καταστολής, εξήγγειλε η περιβόητη Κίνηση των «53+» του Συριζα μ’ αφορμή επέμβαση των κατασταλτικών δυνάμεων στην Θεσσαλονίκη που εκκένωσαν τρεις καταλήψεις, προσήγαγαν και συνέλαβαν δεκάδες άτομα στην πλειονότητά τους από διάφορες χώρες, που συμμετείχαν στο No border camp, ενώ λιγοστοί πρόσφυγες μεταφέρθηκαν σε κέντρα κράτησης.
Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται:


«Η εκκένωση των τριών καταλήψεων-χώρων φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη με επέμβαση των ΜΑΤ, καθώς και οι συλλήψεις των αλληλέγγυων συνιστούν μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη.
»Η χρήση του δόγματος «νόμος και τάξη», εργαλείο διακυβέρνησης από τις δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος, μας γυρίζει στην περίοδο κυριαρχίας της γραμμής Δένδια.

Η επαναφορά έστω και στο ελάχιστο της κατασταλτικής αντίληψης της πολιτικής Δένδια που τόσο πλήγωσε τη δημοκρατική λειτουργία στη χώρα και εμπόδισε την έκφραση της κοινωνικής χειραφέτησης της θα αποτελούσε θεμελιώδες σφάλμα της κυβέρνησης και θα ήταν φυσικά αδύνατο να γίνει ανεκτό από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και όλους όσοι τόσα χρόνια συμπορεύονται μαζί του στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο».

Ας κάνουμε όμως ορισμένες παρατηρήσεις.
Η ανακοίνωση σαφώς αποδέχεται ότι οι τελευταίες κατασταλτικές κινήσεις αφορούν «επαναφορά» μεν της κατασταλτικής αντίληψης της πολιτικής Δένδια, αλλά στο «ελάχιστο». Μ’ άλλα λόγια σύμφωνα με τους «53+», η συγκεκριμένη «χρήση του δόγματος νόμος και τάξη» αφορούσε το «ελάχιστο», καθώς προφανώς οι πολιτικές πιέσεις που δεχόταν η κυβέρνηση ήταν έντονες και όφειλε να τις λάβει σοβαρά υπ’ όψιν.

Βέβαια, ακόμη και μια «ελάχιστη επαναφορά» όπως διαβεβαιώνουν «θα ήταν φυσικά αδύνατο να γίνει ανεκτή από τον κόσμο του Συριζα και όλους όσοι τόσα χρόνια συμπορεύονται μαζί του στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο».

Η ανακοίνωση των «53+» υπενθυμίζει και κατοχυρώνει πολιτικά την συμπόρευση του κόσμου του Συριζα μ’ όλους αυτούς που «τόσα χρόνια συμπορεύονται μαζί του στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο».

Δηλαδή σύμφωνα με την ανακοίνωση, Συριζα και συνοδοιπόροι από κοινού και συντονισμένα δεν ανέχτηκαν κατασταλτικές πολιτικές τύπου Δένδια!!! Φυσικά δεν εκπλήσσει σε τίποτα η ουσία της ανακοίνωση, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που κινείται μια τάση ή το ίδιο το κόμμα του Συριζα μ’ αυτόν τον τρόπο. Η διαφορά πλέον έγκειται στην άνεση με την οποία διαφημίζεται η πολιτική κάλυψη που προσφέρεται σε κινηματικούς εταίρους, οι οποίοι παρουσιάζονται (χωρίς να κατονομάζονται ευθέως, πλην όμως φωτογραφίζονται με πλήρη ευκρίνεια) ως απλά εξαπτέρυγα.

Η ανακοίνωση σε άλλο σημείο αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Η προβολή της αλληλεγγύης ως μέσο διαχείρισης του προσφυγικού , το «Καλώς τους» με συμμετοχή κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, η υποψηφιότητα των κατοίκων της Λέσβου για το Νόμπελ Ειρήνης, οι πολλαπλές επισκέψεις πολιτικών και θρησκευτικών παραγόντων και, από την άλλη, το γεγονός της εκκένωσης των τριών καταλήψεων δείχνουν πως εντός της κοινωνίας αλλά και εντός του κρατικού μηχανισμού υπάρχει μία πολιτική και ιδεολογική διελκυστίνδα.

»Εμείς, από την πλευρά μας, έχουμε διαλέξει. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να νικήσει η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα και η δημοκρατία. Όσοι δικαιολογούν το χθεσινό χτύπημα σε αλληλέγγυους και χώρους φιλοξενίας προσφύγων θα μας βρούνε απέναντι τους. Είναι αυτονόητο δε, ότι οι διώξεις των αλληλέγγυων θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα.»

Δεν πρόκειται βέβαια για κάποιου είδους κομματικό εμφύλιο, αλλά μια ακόμη κακόγουστη παράσταση που ανεβαίνει ξανά και ξανά με τους ρόλους μοιρασμένους σε εκείνους που έχουν αναλάβει να προάγουν το υπεύθυνο κυβερνητικό έργο (Τόσκας, Κοτζιάς κ.ά.) και εκείνων που κρατούν ψηλά τα λάβαρα της «αριστεράς των κινημάτων», της κατάργησης των ΜΑΤ, αλλά και της διατήρησης των σχέσεων με τους κινηματικούς εταίρους. Όλα καλά, λοιπόν, αριστερά, κινηματικά, με μπόλικη δόση κυβερνητικής υπευθυνότητας, με κομματικές «ανταρσίες» στις «υπερβολές» και στήριξη των «αδελφών» καταληψιών.

Και πάντα με τις ευλογίες και την καθοδήγηση του «μεγάλου τιμονιέρη» Τσίπρα που είχε θέσει τις απαραίτητες κατευθυντήριες γραμμές: «Το κόμμα τη δουλειά του και η κυβέρνηση τη δική της».
Έτσι όλοι φαίνονται ικανοποιημένοι και τα πράγματα τακτοποιημένα. Το κίνημα ή τουλάχιστον οι απαραίτητες ηγετικές συνιστώσες παραμένουν στην γραμμή «Συριζα με ή χωρίς αυταπάτες για να μην έρθει η επάρατη Δεξιά», ενώ μια ακόμη κυβερνοαντιπολίτευση μοιάζει να λύνει τα κινηματικά «προβλήματα» με τον παλιό, αλλά δοκιμασμένο πασοκικό τρόπο.
Περσινά ξινά σταφύλια, αλλά δεν παύουν να καταναλώνονται σε δίσεκτους κινηματικούς καιρούς…
Δημοσιεύθηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
https://anarchypress.wordpress.com/2016/07/29/%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%84%ce%bf%ce%be%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%ce%bb%cf%80%ce%b1-%cf%84/

Lemmy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.