Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 11-8-2017


Ηλιοφάνεια και πολλή ζέστη σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, περιμένουμε την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017.Τις θερμές ώρες της ημέρας νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά ορεινά όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 39 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 22 έως 40, στη Δυτική Ελλάδα από 25 έως 40 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 25 έως 38 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 22 έως 33 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν εκ νέου σε ανατολικούς και θα εξασθενήσουν.

Καλό και ζεστό καιρό περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι 5 μποφόρ και κατά περιόδους στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 37 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 36 βαθμούς.

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.