Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΙΜΑΙ ΨΕΥΤΗΣ, ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ…


Απο το Anarchypress

Ο Αδόλφος Χίτλερ θεωρούσε ότι οι μάζες πιστεύουν πιο εύκολα ένα μεγάλο ψέμα παρά ένα μικρό, ενώ ο Βλαδίμηρος Λένιν διακήρυσσε ότι η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή.

«Μπορείτε να μας κατηγορήσετε για αυταπάτες, όχι ότι δεν τηρήσαμε την εντολή [για σκληρή διαπραγμάτευση] και είπαμε ψέματα», είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας το 2015. Πρόσφατα και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2017 αλλάζει το τροπάρι και δηλώνει στον Guardian, ότι «Πολλοί μπορούν να μας πουν ψεύτες, αλλά κανένας δε θα μας πει διεφθαρμένους». Χωρίς αμφιβολία δεν αργεί η στιγμή που θα ομολογήσει ότι πολλοί μπορούν να τους πουν ψεύτες και διεφθαρμένους, αλλά όχι ανίκανους να διατηρούν την εξουσία τους με κάθε τρόπο…

Ας μείνουμε όμως για λίγο στην ετυμολογία του ρήματος διαφθείρω που σημαίνει
1. καταστρέφω, διαλύω, αφανίζω, εξολοθρεύω |κυριολ.
2. πλήττω, ζημιώνω, χαλάω |μτφ. |αλλοιώνω, παραποιώ, νοθεύω, δωροδοκώ, εξαπατώ |βλάπτω, φθείρω, καταστρέφω, ατιμάζω |με ηθική σημασία, ενώ για την συγκεκριμένη περίπτωση οφείλουμε να προσθέσουμε ότι διεφθαρμένος θεωρείται εκείνος ο υπάλληλος ή κρατικός «λειτουργός», που συστηματικά παραβιάζει όλους τους ηθικούς και νομικούς κανόνες, κατά την άσκηση των καθηκόντων του (συνήθως με τη μορφή δωροδοκίας).

Εδώ, λοιπόν, ο Τσίπρας, κατ’ αρχήν εμμέσως πλην σαφώς ομολογεί ότι είναι μέγιστος ψεύτης τόσο ο ίδιος όσο και ο συρφετός με τον οποίο συγκυβερνά, άρα και απατεώνας. Αφού πρώτα παραδέχεται ότι είναι παντελώς αναξιόπιστος σ’ ότι και αν δηλώνει, στην συνέχεια μάς καλεί να δεχθούμε ότι δήθεν δεν κατηγορείται (ακόμη) και δεν θα κατηγορηθεί για δια-φθορά, η οποία όπως προαναφέρουμε σημαίνει επίσης καταστροφή, διάλυση, αφανισμός, εξαπάτηση.

Μ’ άλλα λόγια, υπονοεί ότι τα ψέματα είναι απαραίτητα, αποτελούν αναπόσπαστο εργαλείο της άσκησης εξουσίας της πρώτης φορά αριστερά κυβέρνησης και ότι είναι δυνατόν κάποιος, που είναι καθ’ ομολογίαν του ψεύτης και απατεώνας να μην είναι ταυτόχρονα και διεφθαρμένος όπως και αν νοείται η έννοια της δια-φθοράς. Δηλαδή, το γενικό καλό, υποστηρίζει ο Τσίπρας, δικαιολογεί κάθε ψεύδος και απατεωνιά εκ μέρους του αριστερο-δεξιού καθεστώτος, αφού ο ψεύτης και ο απατεώνας δεν είναι ποτέ δυνατόν να μην είναι και κλέφτης.

Όμως, «Το γενικό καλό είναι η πρόφαση του απατεώνα, του υποκριτή και του κόλακα», όπως έγραφε ο Ουίλιαμ Μπλέικ.

https://anarchypress.wordpress.com/2017/08/26/%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%83-%ce%b5%ce%b9%ce%bc%ce%b1%ce%b9-%cf%88%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b4%ce%bf%ce%be%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5-%ce%bc%ce%b5/

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.