Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

THE LEFTOVERS: Ένα σπουδαίο τηλεοπτικό δράμα ή πολύ κακό για το τίποτα; (VIDEO)


Η σειρά, που βασίζεται στο βιβλίο του Tom Perrotta, αναφέρεται στην ξαφνική εξαφάνιση 140 εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο μια τυχαία ημέρα, στις 14 Οκτώβρη, μόνο που αυτή τη φορά δεν ασχολούμαστε με αυτούς που έφυγαν, αλλά αυτούς που έμειναν. Η τύχη των αγνοούμενων δεν μας αποκαλύπτεται κι εμείς μένουμε πίσω, με τους συγγενείς στη μικρή πόλη του Mapleton, στη Νέα Υόρκη.
 
Στην πορεία της βέβαια, η σειρά ξετυλίγει όλον το θρησκευτικό/κοινωνικό ιστό, τον οποίο και επικρίνει βαθύτατα, σα να θέλει να τονίσει ακόμη περισσότερο την υπαρξιακή κόλαση των χαρακτήρων κάτω από την απώλεια της πίστης, χτίζοντας έτσι μια δυστοπική μικρή κοινότητα όπου η απουσία και η κατάθλιψη, η απελπισία και η απόγνωση που ακολουθούν είναι τόσο απτές, ώστε μπορείς να τις κόψεις με το μαχαίρι.
 
Γιατί, αν το καλοσκεφτεί κανείς, η εξαφάνιση τουλάχιστον στην πρώτη σεζόν- μοιάζει με πρόφαση, για να στηθούν όλες οι καινούριες διαπροσωπικές σχέσεις και να γκρεμιστούν εκείνες που είναι ετοιμόρροπες.




Πέρα από την αξία της σειράς ως προϊόν (είναι σαφέστατα "καλή τηλεόραση"), μοιάζει σαn να εκθέτει ένα ατόφιο κομμάτι του Αμερικανικού ψυχισμού των τελευταίων είκοσι περίπου ετών, με όλα τα "παρανοϊκά" συμβάντα που έχουμε δει πέρα από τον Ατλαντικό κατά καιρούς (Δίδυμοι Πύργοι, L.A Riots, Columbine, Waco-Texas) κι έχουν αφήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη άφωνη.

 Κώστας Χανδρινός
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.