Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

"ΑΡΙΣΤΕΡΗ" ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ!


Του Βασίλη Πολυχρόνη         

Αυτό κι αν λέγεται παραχάραξη άρθρου:

Υπάρχει ένα άρθρο στο (νάχαμε να λέγαμε)
left με πηγή το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τίτλο:"Οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται πτωτικά μετά την αναβάθμιση από τη Fitch" (περιληπτικά γράφω τον τίτλο), το οποίο είναι σχεδόν copy paste του άρθρου του capital με τίτλο:


 "Γιατί αρνούνται να "τρέξουν" τα ελληνικά ομόλογα παρά την αναβάθμιση από τη Fitch"! Γράφω "σχεδόν copy paste" γιατί ο...δημοσιοκάφρος έχει επιμελώς αφαιρέσει τα κομμάτια που δείχνουν πως...τα ελληνικά ομόλογα όχι μόνο δεν πέφτουν,αλλά έχουν πάρει ξανά την ανηφόρα (σήμερα το 10ετές βρίσκεται στο 5.63% από το χθεσινό 5.61% για του λόγου το αληθές)!

Πρώτη πρώτη παραχάραξη ο τίτλος που παραθέτεται παραπάνω.Δεύτερη παραχάραξη η αναφορά στο 2ετές ομόλογο. Γράφει το capital:"Οι αποδόσεις στα βραχυπρόθεσμα ελληνικά ομόλογα (2ετία) άγγιξαν το πρωί το 3,25%, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009 και ένα επίπεδο το οποίο είχαν βρεθεί λίγο μετά την έξοδο στις αγορές στα τέλη του Ιουλίου, ωστόσο στη συνέχεια κινήθηκαν ελαφρώς ανοδικά και διαμορφώνονται στο 3,293%, μην καταφέροντας να επεκτείνουν αυτή την βελτίωση".


Το (νάχαμε να λέγαμε) left το...ανασκευάζει:"Οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ομολόγων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησαν στο 3,25% κάποια στιγμή, επίπεδο το οποίο είχαν φθάσει πριν από ένα μήνα, το οποίο είναι κοντά στο χαμηλότερό τους από το 2009","ξεχνώντας το υπόλοιπο κομμάτι της φράσης!

Τρίτη παραχάραξη οι απόδοση του 10ετούς με το capital να γράφει:"Και στα 10ετή ομόλογα οι αποδόσεις ξεκίνησαν με τάσεις βελτίωσης μειούμενες κατά 5 μονάδες βάσης στο 5,58%, ωστόσο στη συνέχεια έχασαν την πτωτική τους τάση και διαμορφώνονται κοντά ή και λίγο υψηλότερα από τα επίπεδα της Παρασκευής, γύρω από το 5,615%", ενώ το (νάχαμε να λέγαμε) left...πανηγυρίζει παραθέτοντας πάλι τη μισή πρόταση: "Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων μειώθηκε 5 μονάδες βάσης στις αρχές της διαπραγμάτευσης στο 5,58%, ενώ σταθεροποιήθηκε στη συνέχεια"!Νομίζω,δεν χρειάζεται να γράψω περισσότερα!

Στην παραχάραξη και στον γκεμπελισμό τα...παλικάρια αποδεικνύονται οι καλύτεροι μαθητές!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.