Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Ο ΣΤΑΛΙΝ, Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ…


[…] Αν μεγεθύνατε ένα συνηθισμένο φύλλο μερικές χιλιάδες φορές θα βλέπατε το πιο τρομακτικό ζώο στον κόσμο, που κανένας δεν θα ήταν αρκετά δυνατός να το ελέγξει […] Οι τερατώδεις μορφασμοί της ιστορίας, όμως, παράγουν τέτοιες μεγεθύνσεις και στον αληθινό κόσμο. Ο Στάλιν είναι ένας ψύλλος που η μπολσεβίκικη προπαγάνδα και ο υπνωτισμός του φόβου μεγέθυναν σε απίστευτες διαστάσεις. Το ημερολόγιο του Γκόρκι, σύμφωνα με κάποιον μάρτυρα.

Την ίδια στιγμή που ο υπουργός δικαιοσύνης Κοντονής ξιφουλκεί κατά της διεθνούς συνομωσίας για να μην εξισωθούν τα εγκλήματα των φασιστικών και των κομμουνιστικών καθεστώτων, ο υπουργός Εξωτερικών συνεχίζει να γιορτάζει για την δικαστική επιτυχία της αγωγής που υπέβαλλε κατά του περιοδικού Athens Review of Books, που «τόλμησε» να δημοσιεύσει μια επιστολή ενός αναγνώστη ο οποίος τον χαρακτήριζε ως «τον πιο ακραίο και φανατικό, σκληρό και αμείλικτο κνίτη της γενιάς μας/του, έναν πραγματικό γκαουλάιτερ του σταλινισμού», δηλαδή φανατικό προπαγανδιστή των αλήστου μνήμης σταλινικών καθεστώτων (Γιαρουζέλσκι, Χόνεκερ, Μπρέζνιεφ κ.λπ.).

Για όποιον δεν το γνώριζε και ο στόμας του χάσκει ακόμη από την έκπληξη, ναι, το απύθμενο θράσος του καρασταλίναρου Κοτζιά, είναι γεγονός. Πρόκειται για το ίδιο κομμουνιστικό υποκείμενο που τυγχάνει μεταξύ άλλων ο συγγραφέας του βιβλίου «Η Πολωνία κι εμείς», που προπαγάνδιζε την σταλινική στρατιωτική δικτατορία στην Πολωνία το 1982.

Η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη δέχθηκε αυτούσιο το επιχείρημα του ενάγοντος ότι η λέξη «γκαουλάιτερ» ερμηνεύεται ως περιφερειακός διοικητής της χιτλερικής Γερμανίας, και άρα η χρήση της θίγει την τιμή και την υπόληψή του!!! Είναι χαρακτηριστικό ότι στην δίκη προσκομίστηκε ένορκη κατάθεση του καθηγητή Γλωσσολογίας Χριστόφορου Χαραλαμπάκη, ο οποίος πιστοποίησε ότι σύμφωνα και με καταχωρήσεις σε πλήθος λεξικών η έννοια της λέξης «γκαουλάιτερ» μεταλλάχθηκε με τα χρόνια και ότι η έκφραση «γκαουλάιτερ του σταλινισμού» σημαίνει φανατικό σταλινικό.

Επίσης, οι δικαστές εκτίμησαν ότι «ναι μεν απεδείχθη ότι ο ενάγων υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ με έντονη παρουσία στον χώρο της Αριστεράς, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να του αποδοθεί οποιαδήποτε σύνδεση με το καθεστώς του Χόνεκερ και τις ακραίες μεθόδους του, ούτε και από τα κείμενά του που προσκομίζουν οι διάδικοι προκύπτει ο θαυμασμός του για το εν λόγω απολυταρχικό καθεστώς». Μόνο που ο Κοτζιάς γεννηθείς το 1950 δεν υπήρξε φυσικά συνιδρυτής του ΚΚΕ και βέβαια είναι δεδομένη η στενή του σύνδεση με το καθεστώς Χόνεκερ καθόσον, εκτός των άλλων, υπήρξε μέλος της συντακτικής ομάδας του βιβλίου «Der autonome Intellekt» («Ο αυτόνομος νους»), που εκδόθηκε υπό την υψηλή εποπτεία του Μάνφρεντ Μπουρ, υψηλόβαθμου στελέχους του καθεστώτος Χόνεκερ, που αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν και πράκτορας της Στάζι.

Η κομμουνιστική λογοκρισία στα καλύτερα της. Και βέβαια η απαραίτητη δικαστική προστασία στο ΚΚΕ και στα στελέχη (νυν και πρώην) δηλαδή στην ιερή αγελάδα του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος.

Δημοσιεύθηκε από Λ.

https://anarchypress.wordpress.com/2017/08/28/%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%bd-%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%cf%84%ce%b6%ce%b9%ce%b1%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b7-%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%ce%ba/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.