Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

H Google χρησιμοποιεί το Starcraft για να εκπαιδεύσει Τεχνητές Νοημοσύνες


H Blizzard σε συνεργασία με την Google Deepmind χρησιμοποιούν το Starcraft II ως πεδίο εκπαίδευσης της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Με τη βοήθεια της Blizzard, η Τεχνητή Νοημοσύνη της Google αποκτά εργαλεία στο Starcraft προκειμένου να μπορέσει να ανταγωνιστεί τους ανθρώπινους παίκτες σε ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στρατηγικής. Ο σκοπός των ερευνητών είναι να δημιουργηθεί ένα πεδίο στο οποίο να μπορούν μερικοί από τους καλύτερους παίκτες του Starcraft με την Τεχνητή Νοημοσύνη της Google, σε απλές ή και πιο πολύπλοκες αποστολές. Η Blizzard με την DeepMind έχουν δημιουργήσει τα κατάλληλα εργαλεία και APIs σε ένα πακέτο που υποστηρίζει Linux, Windows και Mac, το οποίο ξεκινά με 65.000 αναμετρήσεις και μπορεί να φτάσει στο μέλλον στις 500.000.

Όλα τα σενάρια είναι εφικτά εδώ, καθώς μπορούν δύο Τεχνητές Νοημοσύνες να ανταγωνιστούν μεταξύ τους, κάθε μία με έναν άνθρωπο, ή μία με πολλούς αντιπάλους. Τα AI bots θα μπορούν να κάνουν όλα όσα κάνουν και οι ανθρώπινοι παίκτες και τίποτε παραπάνω, προκειμένου οι αναμετρήσεις αυτές να είναι επί ίσοις όροις. Η ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης μέσα από ένα πολύπλοκο παιχνίδι όπως το Starcraft II θα βοηθήσει στη χρήση της σε ακόμα πιο πολύπλοκες δομές και εφαρμογές στο μέλλον.http://www.pestaola.gr/h-google-xrhsimopoiei-to-starcraft-gia-na-ekpaideysei-ai/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.