Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 18-8-2017


Tην Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 στις περισσότερες περιοχές της χώρας περιμένουμε ηλιοφάνεια και λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τα ορεινά της Πελ/νήσου και της Κρήτης τις θερμές ώρες της μέρας. Μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και δεν αποκλείεται να σημειωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα στη Ρόδο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 33 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 37, στη Δυτική Ελλάδα από 19 έως 37 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 19 έως 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 34 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 22 έως 32 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι έως μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι εντάσεων 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι εξασθενούν σημαντικά, αλλά τις μεσημεριανές ώρες θα ενισχυθούν πρόσκαιρα από δυτικές διευθύνσεις, ενώ τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν εκ νέου και θα στραφούν σε ανατολικούς.

Αίθριο καιρό με ενισχυμένους ανέμους περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς, ενώ στα βόρεια τμήματα του νομού και στα ανατολικά παράλια οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν πρόσκαιρα, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς.

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.