Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Προς τι η αγιογραφια του Κωστα Λαλιωτη;


Η Εφημεριδα των Συντακτων φιλοξενει στο φυλλο της αρθρο του Κωστα Λαλιωτη, γνωστου πρωην υπουργου του ΠΑΣΟΚ, του οποιου τα εργα και τις μερες πληρωνουμε ακομη... στο οποιο υπενθυμιζει βασικες θεσεις και ομιλιες του Ανδρέα Παπανδρεου.

Μαλιστα το ιδιο αρθρο, αναδημοσιευουν, ως "βαρυσήμαντη παρεμβαση", γνωστα μικρα και μεγαλα sites που πρόσκειται στη κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Προς τι αυτη η ξαφνικη αγαπη και η αγιογραφια στο προσωπο του Κωστα Λαλιωτη;
Το εν λογω αρθρο εχει καποια σχεση με την ανακοινωση Καμινη...οτι θα συμπορευθει πολιτικα με το Πασοκ και διεκδικει την αρχηγια του;

Μεσα απο αυτο το αρθρο ο Λαλιωτης δηλωνει παρον για την επομενη μερα στο χωρο του Πασοκ ή λεει ξεκαθαρα προς τους παλιους ψηφοφορους του Πασοκ...οτι η φιλελευθερη στροφη του Πασοκ (ΔΗΣΥ)...δεν εχει καμια σχεση με τον "σοσιαλισμο" του τοτε...και πλεον ο μονος εκφραστης ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ;
Περιεργο επικοινωνιακο παιχνιδι...μονο που στην Ελλαδα του 2017...ο κοσμος δεν ψαρωνει απο αυτα...καθως πλεον πειναει...ξεχρεωνοντας τα "λαθη των προηγουμενων κυβερνησεων.

Πολιτική πρωτοβουλία στις συζητήσεις του χώρου της Κεντροαριστεράς ανέλαβε ο Κώστας Λαλιώτης, μέσω ενός εκτενούς άρθρου για τον Ανδρέα Παπανδρέου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα thecaller.gr την Παρασκευή το απόγευμα.

Το ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και επιτελικό μέλος κυβερνήσεων του Ανδρέα και του Κώστα Σημίτη με το κείμενό του επιχειρεί «να αποδομήσει ένα προς ένα τα αρνητικά στερεότυπα που έχουν αναπαραχθεί κατά καιρούς για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ» και αφετέρου να στοιχειοθετήσει «τις αλήθειες του έργου του».

Στο πλαίσιο του ίδιου κειμένου, ο κ. Λαλιώτης φέρνει στο φως μετά από 36 χρόνια ένα σημαντικό πολιτικό ντοκουμέντο, την «Εκθεση Αβέρωφ».

Πρόκειται για τη «Μυστική και αυστηρώς απόρρητη Εκθεση» που απέστειλε τον Ιούλιο του 1981 ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΝΔ με ευθύνη την οικονομία Ευάγγελος Αβέρωφ προς τον πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη και είχε διανεμηθεί σε πολύ στενό κύκλο έμπιστων στελεχών της κυβέρνησης.

Η πρωτοβουλία του κ. Λαλιώτη δεν έχει απλά το χαρακτήρα μιας ιστορικής αποκατάστασης ή της υπεράσπισης της πολιτικής κληρονομιάς του Ανδρέα Παπανδρέου.

Αποτελεί και ευθεία απάντηση στην προσπάθεια ορισμένων στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ να προσεγγίσουν τη ΝΔ, φτάνοντας στο σημείο να αποδεχτούν το δικό της αφήγημα για την «καταστροφή» της Ελλάδας από τον «λαϊκιστή» και «λαοπλάνο» Ανδρέα.


Συνέχεια
http://prezatv.blogspot.gr/2017/08/blog-post_11.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.