Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Νέα ρύθμιση ανάσα για χιλιάδες ανέργους - Πως τους "βάζει" στο ΚΕΑ


Ειδικότερα σύμφωνα με τελευταίο άρθρο που περιλαμβάνει ο νόμος πλέον για τον νέο Οργανισμό που αντικαθιστά πλέον τον ΟΓΑ μετά και την ψήφιση του από την ολομέλεια της Βουλής με ευρεία συναίνεση προβλέπει ότι το επίδομα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων είναι πλέον αφορολόγητο αλλά και ακατάσχετο.
Ειδικότερα σύμφωνα με την σχετική διάταξη το επίδομα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης που καταβάλλεται σε ανέργους είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δηµοσίου ή τρίτων, δεν δεσμεύεται και δεν συµψηφίζεται µε βεβαιωμένα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση, στο Δηµόσιο, στα ασφαλιστικά ταµεία ή στα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Η νέα ρύθμιση αυτή είναι ευεργετική για τους ανέργους που συμμετάσχουν στα προγράμματα κατάρτισης αφού δεν θα προσμετρούνται πλέον τα επιδόματα αυτά στο εισόδημα με αποτέλεσμα να μην προσμετρούνται και στα εισοδηματικά κριτήρια του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Έτσι πολλοί από τους ανέργους που έχαναν το επίδομα του ΚΕΑ λόγω εισοδημάτων από προγράμματα κατάρτισης πλέον θα μπορούν να ενταχθούν.

Η διάταξη αυτή έχει ισχύει από 1.1.2018 και έτσι θα μπορούν να αιτηθούν αναδρομικά την ένταξη τους στην προνοιακή παροχή.

dikaiologitika
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.