Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Ένα νέο «Ολοκαύτωμα» στη Συρία

100 νεκροί μέσα σε 24 ώρες στην ανατολική Γκούτα | Syrian Civil Defense White Helmets, via AP
Συντάκτης: efsyn.gr
Τουλάχιστον 100 άμαχοι -μεταξύ των οποίων 20 παιδιά- είναι νεκροί μέσα σε 24 ώρες από τους εντατικούς βομβαρδισμούς της αεροπορίας και του πυροβολικού του συριακού καθεστώτος στην ανατολική Γκούτα, θύλακα των ανταρτών κοντά στη Δαμασκό, σύμφωνα με απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Ο Mohammed Alloush, ανώτατος αξιωματούχος της συριακής αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατήγγειλε στο Associated Press ότι κυβερνητικές δυνάμεις, μαζί με το Ιράν και τη Ρωσία, διαπράττουν ένα νέο «Ολοκαύτωμα» στο προάστιο της Δαμασκού, το οποίο αποτελεί περιοχή μαρτυρίου από την αρχή του πολέμου.
Χαρακτήρισε, επίσης, «σατανική» τη συμμαχία και πρόσθεσε ότι «το νέο Ολοκαύτωμα διαπράττεται από το πιο βρώμικο καθεστώς στη γη».

Ghouta Media Center via AP

Η UNICEF εξέδωσε σήμερα κενή «δήλωση» για να εκφράσει την οργή της για τις μαζικές απώλειες παιδιών στην Γκούτα.
Syrian Civil Defense White Helmets via AP

Η UNICEF εξέδωσε σήμερα κενή «δήλωση» για να εκφράσει την οργή της για τις μαζικές απώλειες παιδιών στην Γκούτα.
«Καμία λέξη δεν θα φέρει δικαιοσύνη για τα παιδιά που σκοτώθηκαν, τις μητέρες τους, τους πατεράδες τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση.
Ακολουθούν δέκα κενές γραμμές σε εισαγωγικά που υποδηλώνουν ότι λείπει κείμενο και μια επεξηγηματική υποσημείωση: «Η UNICEF εκδίδει αυτή την κενή δήλωση. Δεν έχουμε πλέον λόγια για να περιγράψουμε τον πόνο των παιδιών και την οργή μας. Έχουν εκείνοι που προκαλούν τον πόνο ακόμη λόγια για να δικαιολογήσουν τις βάρβαρες ενέργειές τους;».

Αρχίζει η πολιορκία του Αφρίν

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε μέλη του κυβερνώντος κόμματός του, ότι οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους θα αρχίσουν να πολιορκούν το Αφρίν τις επόμενες ημέρες καθώς -όπως είπε- η Άγκυρα απέτρεψε ανάπτυξη συριακών κυβερνητικών δυνάμεων έπειτα από συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Θυμίζουμε ότι υψηλόβαθμος Κούρδος αξιωματούχος δήλωσε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι επιτεύχθηκε συμφωνία προκειμένου να εισέλθει ο συριακός στρατός στο Αφρίν και να πολεμήσει εναντίον των Τούρκων.
Χθες το πρωί συριακά κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν πως φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές θα εισέλθουν στο Αφρίν «εντός ωρών» -αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.
«Η συριακή ανάπτυξη σταμάτησε χθες... Σταμάτησε», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους έπειτα από την ομιλία του στο κοινοβούλιο.

http://www.efsyn.gr/arthro/ena-neo-olokaytoma-sti-syria
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.