Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Έχεις κάρτα ανεργίας; Έχεις μήνυμα από τον ΟΑΕΔ


Μέσω email θα ενημερώνει πλέον ο ΟΑΕΔ τους ανέργους δέκα ημέρες πριν λήξει το δελτίο ανεργίας τους, προκειμένου να κάνουν έγκαιρα την ανανέωση του.
Πρόκειται για μια καινοτομία η οποία ξεκίνησε φέτος ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης προκειμένου όλοι οι άνεργοι να ενημερώνονται για την λήξη της κάρτας ανεργίας και να προχωρούν στις απαιτούμενες ενέργειες πριν την λήξη του.

O ΟΑΕΔ προχώρησε στην πρωτοβουλία αυτή καθώς διαπιστώθηκε ότι πολλοί άνεργοι μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος των 5 ημερών, από την λήξη της κάρτας ανεργίας, δεν προχωρούσαν στην ανανέωση του με αποτέλεσμα η κάρτα ανεργίας να διαγράφεται αυτόματα από το μηχανογραφικό σύστημα του Οργανισμού και να πρέπει στην συνέχεια ο άνεργος να κάνει εκ νέου τα χαρτιά του για την έκδοση νέου δελτίου ανεργίας.

Η ανανέωση της κάρτας ανεργίας γίνεται κάθε τρεις μήνες από την αρχική εγγραφή ή την τελευταία ανανέωση αυτού, εντός διαστήματος πέντε (5) εργασίμων ημερών πριν ή μετά την προβλεπόμενη λήξη ισχύος του Δελτίου.

via 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.