Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

ΕΔΩ ΠΑΠΠΑΣ, ΕΚΕΙ ΠΑΠΠΑΣ, ΠΙΟ ΚΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑ-ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ…


«ΠΑΠΠΑΣ: Απλά μην ανοίγεις τώρα… ο Παπαγγελόπουλος, εντάξει…
ΜΙΩΝΗ: Τι; Πώς τον διαβάζεις;

ΠΑΠΠΑΣ: Έχει τη δική του ατζέντα, και αυτό το σημείο το δικό σου… Μαθαίνω για ποιον είναι, αλλά το σημείο το δικό σου είναι που γίνεται το conflict… ότι με τη δική του ατζέντα κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εγώ δεν είμαι αφελής. Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής (ακατάληπτο). Καμία αντίρρηση! Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω, ότι κάποιοι βγάζουνε λεφτά. Λεφτά!
 

ΜΙΩΝΗ: Βγάζουν λεφτά;
 

ΠΑΠΠΑΣ: Πολλά λεφτά, δε μιλάμε τώρα για… βγάζουνε λεφτά!
 

ΜΙΩΝΗ: Ναι, ναι. Το έχω ακούσει και εγώ αυτό.
 

ΠΑΠΠΑΣ: Μπράβο. Και αυτό μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το είδαμε. Το no go είναι όταν η ατζέντα τους κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εκεί δεν είναι… Δεν υπάρχει δηλαδή έτερο… Μεγάλε, εάν κρίνουμε ότι το μαγαζί το βοηθάς, μπορείς να είσαι εδώ και να κάνεις και το outsourcing το δικό σου ας πούμε. Κατάλαβες;
 

ΜΙΩΝΗ: Ναι, ναι, καταλαβαίνω… Real politic λέγεται αυτό.
 

ΠΑΠΠΑΣ: Ναι, αλλά το να έρθεις και να βάλεις στο μαγαζί μας ατζέντα που δεν έχουμε επιλέξει, η οποία μας δημιουργεί και δυσκολίες, ε, όχι ρε! Κάτσε ρε!».


«Παρακαλώ, πιο δυνατά, ακούω μόνο από το αριστερό αυτί….».

«Τσικαμπούμ και όλα γυρίζουν στην κεφάλι μου…»
 

Το παρα-κράτος της δεξιάς, το παρα-κράτος της αριστεράς, το παρα-κράτος των μπάτσων, των παρα-κράτος των δικαστών, το παρα-κράτος των δημοσιογράφων. Τελικά, αυτό το έρημο το κράτος, που σκατά βρίσκεται. Δηλαδή παρα-κράτος είναι, όταν ο υπουργός επικρατείας κολλητός του μεγάλου ηγέτη της παγκόσμιας αριστεράς Τσίπρα, ομολογεί σε επιχειρηματία (Μιωνή) ότι «ξέρει, καταλαβαίνει, οσμίζεται, μαθαίνει», πως ο αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης Παπαγγελόπουλος έχει στήσει το δικό του «μαγαζί» με δημοσιογράφους, δικαστές εκβιάζουν επιχειρηματίες και βγάζουν λεφτά με το τσουβάλι. Ρε αντί για αντικρατιστές να γίνουμε αντι-παρακρατιστές. Κράτος τα χάπια μου…
 

«Τσικαμπούμ θα βελτιώσω τα στιχάκια μου…
 

Φυσικά ο Νικολάκης ο Παππάς το συζητάει με τον μεγάλο ηγέτη Τσίπρα και αποφασίζουν να κάνουν τα στραβά μάτια, εφ’ όσον το ένα «μαγαζί» δεν ενοχλεί τις «δουλειές» του «συριζομάγαζου». Αλλά όχι και να τους δημιουργεί «δυσκολίες». Γιατί εντάξει ρε μεγάλε, μην τα απαυτώσουμε και όλα στην κομμουνιστική κυβέρνηση. Παρ’ όλα αυτά και τις «δυσκολίες» κατάπιαν και συγχωνεύθηκαν τα δύο (;) «μαγαζιά», αφού ο πρώην εισαγγελέας (υπεύθυνος μάλιστα για την «τρομοκρατία») και πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Παπαγγελόπουλος αποδείχθηκε αναντικατάστατος και μέχρι τέλους πολυτιμότατος για την πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση.


«Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα,
γιατί λάμπει ο ήλιος έτσι, γιατί φέγγει έτσι η μέρα;»
(άσμα ασμάτων γραμμένο για το καθεστώς της 4ης Αυγούστου)

«Είμαι πρίγκιπας και μην ξεχνάς Μαρία, πριν δυο μήνες πασατέμπο και πορεία»…
 

Επίσης, απ’ ότι καταλάβαμε, παρα-κράτος είναι, όταν ο υπουργός Άμυνας ο Μπούλης ο Καμμένος και η αξιότιμη σύζυγός του είναι κώλος και βρακί με αξιωματικούς της τιμημένης ελληνικής αστυνομίας, που τυγχάνουν, επίσης, διαπρεπείς «νονοί» της νύχτας και κανονίζουν μαζί συλλήψεις εκδοτών ή δημοσιογράφων, που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα. Τους παρακολουθεί μάλιστα η ΕΥΠ και ενημερώνει τόσο τον ίδιο τον Τσίπρα όσο και τον πρόεδρο της βουλής, οι οποίοι και τους ενημερώνουν και σταματούν να μιλούν από τα τηλέφωνα. Και αυτό δεν είναι κράτος, αλλά παρακράτος. Μάλιστα. Κράτος και άλλα χάπια… Επειγόντως!
 

Οι «αποκαλύψεις» γίνονται, προσέξτε μια «λεπτομέρεια», λίγες μόνον ημέρες μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ. Τι κάνει νιάου νιανιάου στα κεραμίδια; Μα ότι οι ισραηλινές αρχές έδωσαν το «πράσινο φως» στον Μιωνή (καθ’ ότι εβραϊκής καταγωγής ζητούσε από τους συριζαίους να διορισθεί πρόξενος στο Ισραήλ για να αποκτήσει «ασυλία»…) κάνοντας ένα μικρό δωράκι στον φίλο και αδελφό Κυριάκο.
 

Τα αριστερά ζόρια δεν έχουν τέλος. Τα μαθαίνει όλα αυτά η Φώφη του Κιν.αλ. στο οποίο μέσα είναι κρυμμένα τα λείψανα του Πασοκ και αναθαρρεί. Σου λέει ευκαιρία να κάνω αντιπολίτευση στον Κυριάκο, που δεν στοχοποιεί ευθέως τον Τσίπρα, που θέλει να μου πάρει και το «υπόλοιπον» από το «μαγαζί» και να τσιμπήσω λίγο στις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά μου, που έχουν πάει άπατα. Αναθάρρησε και η λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση στον Συριζα, αφού οι «προεδρικοί» και οι εκ Πασοκ ερχόμενοι χάνουν πόντους και πριν το κομματικό συνέδριο έχει να γίνει της αριστεράς το κάγκελο…

 

Βέβαια, ο μεγάλος ηγέτης Τσίπρας μετά και την περιπέτεια με τον Παπασπιτούλη είχε κάνει με μεγάλη διορατικότητα μια βαρυσήμαντη δήλωση, στην οποία δεν δόθηκε η πρέπουσα προσοχή ενόψει και του …ιστορικού ανασχηματισμού του Συριζα, τρομάρα τους…
 

Θαυμάστε το μέγεθος του πολιτικού ανδρός: «Αντιλαμβάνομαι ότι στους ηγέτες αναλογεί να παίξουν κάποια στιγμή έναν ρόλο ιστορικό και πρέπει να ξεπεράσουμε τις προσωπικές αγάπες ή τους θυμούς και να προχωρήσουμε μπροστά», δήλωσε όλο νόημα και χάρη.


Μ’ άλλα λόγια τις παλιές αγάπες μην τις κλαις, πάμε για άλλα να μου λες…

Λ.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.