Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Πέφτει πάλι η τιμή του πετρελαίου λόγω κορονοϊού.


Οι τιμές του αργού κατέγραψαν εκ νέου πτώση χθες Παρασκευή καθώς η αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού επιμένει, αναζωπυρώνοντας τους φόβους περί μείωσης της ζήτησης.


Η τιμή του βαρελιού του West Texas Intermediate (WTI) προς παράδοση τον Αύγουστο υποχώρησε κατά 23 σεντς κι έκλεισε στα 38,49 δολάρια στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (NYME), ενώ η τιμή του βαρελιού του Brent προς παράδοση τον Αύγουστο έπεσε 3 σεντς για να κλείσει στα 41,02 δολάρια στην αγορά παραγώγων ICE του Λονδίνου. Η υποχώρηση των τιμών καταγράφηκε την ώρα που ανακοινώνονται αριθμοί-ρεκόρ ως προς τα κρούσματα στις ΗΠΑ.

Η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη θρηνεί περίπου 125.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 ενώ τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 είχαν ξεπεράσει τα 2,4 εκατομμύρια ως το απόγευμα της Παρασκευής, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Σύμφωνα με την Baker Hughes, εταιρεία ειδικευμένη στην παροχή υπηρεσιών σε πετρελαϊκές εταιρείες, ο αριθμός των πετρελαιοπηγών όπου γίνεται εξόρυξη στις ΗΠΑ μειώθηκε στις 188 (–1) την τρέχουσα εβδομάδα.

Όλη την εβδομάδα, η τιμή του βαρελιού του WTI υποχώρησε κατά 3,4%, ενώ αυτή του Μπρεντ κατά 2,8%. Σαρώνει ο κορονοϊός Βόρεια και Νότια Αμερική Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν χθες Παρασκευή 40.870 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, δηλαδή ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς. Το σύνολο των Αμερικανών που έχουν προσβληθεί έφθασε τα 2.475 εκατομμύρια.

Το ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σημειώθηκε την ώρα που οι αρχές σε πολλές πολιτείες οι οποίες μετατράπηκαν σε εστίες της πανδημίας ανακοίνωναν πως κάνουν βήματα προς τα πίσω στη διαδικασία άρσης των μέτρων περιορισμού. Ο κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Άμποτ, έδωσε εντολή τα μπαρ στην πολιτεία να κλείνουν το μεσημέρι και τα εστιατόρια να περιορίζουν τους καθήμενους στις αίθουσές τους στο 50% της χωρητικότητάς τους. Το Τέξας ήταν ανάμεσα στις πρώτες πολιτείες που άρχισαν να αίρουν τους περιορισμούς που είχαν σκοπό να ελεγχθεί η εξάπλωση της πανδημίας, τον Μάιο. Έκτοτε, γνώρισε μερικές από τις μεγαλύτερες ημερήσιες αυξήσεις νέων κρουσμάτων μόλυνσης σε όλη τη χώρα.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καταγράφει αύξηση-ρεκόρ των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Παρομοίως, η Φλόριντα ανακοίνωσε νέα μέτρα αφού κατέγραψε τον τρομακτικό αριθμό 8.942 νέων κρουσμάτων μόλυνσης σε μια ημέρα, πολύ υψηλότερο από το προηγούμενο ρεκόρ, που ήταν 5.511 και καταγράφηκε την 24η Ιουνίου. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι στην κομητεία Ιμπίριαλ, ανατολικά του Λος Άντζελες, η κατάσταση έχει πλέον φθάσει σε σημείο που ζήτησε να απευθυνθεί αυστηρή σύσταση στους πολίτες να μένουν σπίτι. Η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, πρόσθεσε, τον εξώθησαν να αναστείλει τη διαδικασία επανέναρξης της οικονομικής δραστηριότητας σε άλλες κομητείες. powered by Rubicon Project Ο Ίθαν Μπέρκοουιτς, δήμαρχος στην πόλη Άνκορατζ της Αλάσκας, δημοσιοποίησε κατεπείγουσα απόφασή του που απαιτεί οι κάτοικοι να φορούν μάσκες σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους, καθώς η πολιτεία κατέγραψε 836 κρούσματα μόλυνσης ως χθες, τα 387 στην πόλη του. Σχεδόν 125.000 Αμερικανοί έχουν υποκύψει στην COVID-19. Στις ΗΠΑ καταγράφεται επίσημα ο πιο βαρύς απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη.

Ρεκόρ κρουσμάτων σημειώθηκαν αυτή την εβδομάδα στην Αλαμπάμα, την Αριζόνα, την Καλιφόρνια, το Άινταχο, το Μισισιπή, το Μιζούρι, τη Νεβάδα, την Οκλαχόμα, τη Νότια Καρολίνα, το Τενεσί και το Ουαϊόμινγκ. Στη Νότια Αμερική, ο κεντροαριστερός πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι θα επιβληθούν αυστηρά μέτρα περιορισμού στην πρωτεύουσα της χώρας, το Μπουένος Άιρες, και στην περιφέρειά της από την 1η ως τη 17η Ιουλίου, για να αναχαιτιστεί η αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό. «Την 1η Ιουλίου, θα ζητήσουμε από όλους να απομονωθούν ξανά στο σπίτι και να μη βγαίνουν παρά μόνο για να κάνουν προμήθειες. Από την 1η ως τη 17η Ιουλίου έτσι θα είναι τα πράγματα. Μόνο οι απολύτως απαραίτητες υπηρεσίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν και ορισμένες βιομηχανίες σε κάποιες περιοχές», διευκρίνισε ο Φερνάντες.
Τα μέτρα περιορισμού που επιβλήθηκαν στην πρωτεύουσα της

Αργεντινής την 20ή Μαρτίου άρχισαν να χαλαρώνουν τις τελευταίες εβδομάδες, όμως ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 άρχισε να επιταχύνεται. Συνολικά, η χώρα των 44 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει 52.444 κρούσματα μόλυνσης από τον ιό και 1.167 θανάτους εξαιτίας του οξέος συνδρόμου του αναπνευστικού που προκαλεί. Σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους σκοπός είναι να αποφευχθεί ο κίνδυνος το Μπουένος Άιρες και η περιφέρειά του, όπου ζουν 14 εκατομμύρια κάτοικοι, «να μολύνουν την υπόλοιπη χώρα», όπου η δραστηριότητα έχει αποκατασταθεί κατά περίπου 80%. «Η οικονομία επιδεινώνεται, αλλά θα ανακάμψει. Αυτοί που δυστυχώς δεν θα ανακάμψουν είναι αυτοί οι χιλιάδες συμπολίτες μας που μας άφησαν», επέμεινε ο Φερνάντες τονίζοντας την ανάγκη να εφαρμοστούν τα μέτρα. Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο κατέγραψε 719 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 5.441 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα έφθασε τους 25.779 νεκρούς επί συνόλου 208.392 ανθρώπων που προσβλήθηκαν. Στελέχη της κυβέρνησης του προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ τονίζουν ότι ο πραγματικός αριθμός των Μεξικανών που έχουν μολυνθεί είναι πιθανόν πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων....

Διαβάστε όλο το άρθρο: via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.