Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Μυτιλήνη: Πέθανε 63χρονη μετά τον εμβολιασμό της


Έφυγε από τη ζωή μια γυναίκα 63 χρονών που που είχε υποστεί θρομβοεμβολικό επεισόδιο λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της, στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής, με το εμβόλιο της AstraZeneca. Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα stonisi.gr, η γυναίκα νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης από την 1η Απριλίου με θρόμβωση που υπέστη λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής.

Στο μεταξύ, την πιθανότητα συσχέτισης τους θανάτου με το εμβόλιο της AstraZeneca διερευνούν σύμφωνα με πληροφορίες οι υγειονομικές αρχές. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, που έχει εκδώσει "κίτρινη κάρτα" για το περιστατικό, εξετάζει τα κλινικά χαρακτηριστικά καθώς αυτά μοιάζουν με το σπάνιο σύνδρομο που προκαλείται μετά τον εμβολιασμό.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής (24/05) συνέντευξης της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρίας Θεοδωρίδου και του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους έγινε αναφορά στην εξέταση (τεσσάρων) περιστατικών θρομβώσεων έπειτα από χορήγηση εμβολίου της AstraZeneca εκ των οποίων το ένα αφορά την περίπτωση της 63χρονης από τη Μυτιλήνη.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.