Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Λα λα λάιβ...


Παρή Σπίνου

Εδώ και μήνες γίνονται πειραματικές ροκ συναυλίες σε Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία, Αγγλία, που μετρούν την ασφάλεια των λάιβ σε καιρό πανδημίας. Χιλιάδες θεατές κάθε ηλικίας έγιναν με ενθουσιασμό "πειραματόζωα", έκαναν τα σελφ τεστ τους, πέταξαν τις μάσκες, ήρθαν σε επαφή, χόρεψαν, ίδρωσαν, αγκαλιάστηκαν και βγήκαν σώοι και αβλαβείς. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ανιχνεύτηκε κανένας θετικός στον κορονοϊό έπειτα από μία εβδομάδα, δίνοντας θετικό μήνυμα για την επιστροφή των φεστιβάλ και των συναυλιών σε ανοιχτούς χώρους ή σε κλειστούς με τον κατάλληλο εξαερισμό.

Βεβαίως, από το πείραμα μέχρι την πραγματικότητα μας χωρίζουν χιλιόμετρα. Οι διεθνείς περιοδείες ακυρώθηκαν, στην Ελλάδα όλα τα μεγάλα συναυλιακά φεστιβάλ μετέφεραν τις ημερομηνίες τους για το καλοκαίρι του 2022. Μετρημένοι στα δάχτυλα οι καλλιτέχνες που έχουν ανακοινώσει εμφανίσεις και περιοδείες (Παπακωνσταντίνου, Δεληβοριάς, Χαρούλης κ.ά.), πάντα με καθήμενους.

Κι ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν έχουν ανακοινωθεί, οι διοργανωτές εκδηλώσεων βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, καθώς με χωρητικότητα 50% δεν μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα (τραγουδιστών, μουσικών και όλων των εργαζομένων), οι δήμοι ακόμα ψάχνονται, με λιγοστούς να παρέχουν δωρεάν τους χώρους τους (όπως το Βεάκειο του Πειραιά και την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων), η κρατική μέριμνα για αποζημιώσεις ή για την ανεργία είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Οι ζέστες έσφιξαν, ο κόσμος μπούχτισε από τα στρίμινγκ και τις διαδικτυακές κονσέρβες. Οι νεότεροι ζητούν διέξοδο σε κορονοπάρτι στις πλατείες, μπορεί να ανηφορίσουν στο Νόβισαντ για το φεστιβάλ Exit, ενώ οι μεγαλύτεροι αναπολούν τα λάιβ του φλεγόμενου Ιγκι Ποπ, των δαιμόνιων AC/DC, αποζητούν ακόμα και την (χιλιοστή) τελευταία συναυλία των Scorpions. Kι όλοι σκέφτονται πώς θα είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα τον χειμώνα, αν θα γίνουν συναυλίες σε κλειστούς χώρους κι αν θα ζητείται πιστοποιητικό εμβολιασμού.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.