Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Ελβις, ο βασιλιάς


Δημήτρης Κανελλόπουλος

Την Τρίτη το μεσημέρι, ημέρα αργίας που όλοι ήταν μποτιλιαρισμένοι στην παραλιακή προσπαθώντας να φτάσουν με δεκάδες χιλιάδες ταλαίπωρους για μπάνιο στη Βάρκιζα και το Λαγονήσι, κάθισα στο σπίτι και είδα με την ησυχία μου ένα καταπληκτικό, τετράωρο, ντοκιμαντέρ, το "Elvis Presley: The Searcher" για τη ζωή του Ελβις. Στο Netflix θα το βρείτε και αποτελεί μια παραγωγή του HBO από το 2018. Την πρεμιέρα του την έκανε στο "South by Southwest Film Festival", σε δύο μέρη. Σας είπα, είναι τετράωρο.

Παρουσιάζει όλη την ιστορία του βασιλιά του ροκ εντ ρολ, από την αρχή που ξεκίνησε την καριέρα του 19 ετών στο Μέμφις μέχρι και τον θάνατό του, στο σπίτι του, την περίφημη "Graceland", στις 16 Αυγούστου 1977 – ήταν μόνο 42 ετών! Πρώτο του κομμάτι το "That’s All Right", το ηχογράφησε στη θρυλική Sun Records με τον Σαμ Φίλιπς, στις 19 Ιουλίου 1954. Τρεις μέρες αργότερα το παίρνει ένας dj (Dewey Phillips) τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού (Μέμφις), το δοκιμάζει στην εκπομπή του και σπάνε τα τηλέφωνα. Μέχρι το τέλος έπαιζε στο repeat μόνο το "That’s All Right", δεν τον άφησαν να βάλει άλλο τραγούδι. Σκεφτείτε τον χαμό. O Έλβις γύρισε συνολικά 31 ταινίες, ηχογράφησε 784 τραγούδια και έδωσε 1.684 συναυλίες.

Τον Αύγουστο του 2019 έκανα ένα ταξίδι στο Μέμφις ειδικά για τον Ελβις. Πήγα στα Sun Studios να νιώσω αίσθηση, περιηγήθηκα στην "Graceland", έφτασα μέχρι τη γενέτειρά του (στο γειτονικό Tupelo). Στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου που είχαμε νοικιάσει ακούγαμε έναν δορυφορικό ραδιοσταθμό που έπαιζε αποκλειστικά Elvis Presley, 24 ώρες το 24ωρο.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.