Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Για την "ακροδεξιά φταίει ο λαός που δεν έχει την ψυχική ευγένεια των ελίτ".


Τάδε έφη... Διαμαντόπουλος  

"Οι λαοί δεν ακολουθούν, δεν έχουν την ψυχική ευγένεια των ελίτ, να στερηθούν, να σφίξουν το ζωνάρι τους για υπεράσπιση υπερβατικών ιδανικών» δήλωσε, προκαλώντας αντιδράσεις, ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικών Επιστημών και πρ. πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης Θανάσης Διαμαντόπουλος.

Ήταν η δική του αδιανόητη εξήγηση για τη στροφή των ευρωπαϊκών λαών στην άκρα δεξιά.

Ο ομότιμος καθηγητής μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real.fm κλήθηκε να σχολιάσει τον τρόπο με τον οποίο το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία ενδέχεται να επηρεάσει ολόκληρη την Ευρώπη, ταυτόχρονα με την ακροδεξιά στροφή που παρατηρείται σε κάποιες χώρες. Εκείνος στην τοποθέτησή του υποστήριξε πως "σήμερα θα έλεγε κανείς ότι η ακροδεξιά είναι της μόδας όπως την δεκαετία του ’70 ήταν η ακροαριστερά» και υπογράμμισε πως "ο λόγος των ευρωπαϊκών ελίτ είναι πάντα περί διαγραμμάτων: κάτι πρέπει να γίνει, που κανείς δεν το προσδιορίζει". 

"Οι μεγάλοι ηγέτες έχουν εκλείψει στην Ευρώπη" σχολίασε ο Θανάσης Διαμαντόπουλος προσθέτοντας πως "οι λαοί δεν ακολουθούν τις ευρωπαϊκές ελίτ στην πορεία προστασίας κάποιων αξιών, που έχουν και υποκρυπτόμενα γεωστρατηρικά συμφέροντα, και κοιτούν την καθημερινότητά τους". "Οι λαοί δεν ακολουθούν, δεν έχουν την ψυχική ευγένεια των ελίτ, να στερηθούν, να σφίξουν το ζωνάρι τους για υπεράσπιση υπερβατικών ιδανικών και όλο αυτό δημιουργεί την στροφή προς την άκρα δεξιά", πρόσθεσε ο καθηγητής "μεταφράζοντας" την ακροδεξιά στροφή. 

"Η Ευρώπη αναζητούσε πάντα μια ταυτότητα που είχε ως στοιχεία τον ελληνικό πολιτισμό από την κλασική αρχαιότητα μέχρι τον διαφωτισμό, είχε την ρωμαϊκή αναφορά στο ρωμαϊκό δίκαιο και είχε τον χριστιανισμό στην κυρίαρχη εκδοχή του, τον καθολικισμό για τις περισσότερες χώρες. Όλα αυτά διατηρούσαν την αίσθηση του ανήκειν στους Ευρωπαίους πολίτες, λόγω των υπερβολών, των βαρβαροτήτων του Χίτλερ αντικαταστάθηκαν μεταπολεμικά από ένα ιδεολόγημα πολυπολιτισμικότητας ανάμιξης πολιτισμών με λαούς και κοινωνίες που δεν είναι φορείς αυτού του αξιακού συστήματος". 

"Αν σκεφτείτε το αποτέλεσμα στην Ιταλία, αν όχι και οι τρεις σύμμαχοι – η Μελόνι λιγότερο – οι δύο άλλοι, Μπερλουσκόνι και Σαλβίνι είναι φανατικοί οπαδοί του Πούτιν, δείχνει μια αντίδραση των ευρωπαϊκών λαών» ανέφερε."Η Ευρώπη χρειάζεται δομικά στοιχεία, τα οποία δεν υπάρχουν".

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθυνών: Το ιστολόγιο δεν παρέχει συμβουλές, προτροπές και καθοδήγηση.
Εισέρχεστε & εξέρχεστε με δική σας ευθύνη :)