Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

"Αιφνίδιοι" θάνατοι συνεχώς

Και πάλι το θέμα των αιφνιδίων θανάτων. Κάθε μέρα. Νέα άτομα, εργαζόμενοι, στρατιωτικοί, νοικοκυραίοι, άντρες, γυναίκες, γηγενείς, τουρίστες. Φεύγουν ξαφνικά. Μα κανένας δεν θα ασχοληθεί με το θέμα; Δεν συγκινείται κάποιος υπεύθυνος να ψάξει να δει τι συμβαίνει; Οι ειδήσεις, όταν και αν αναφέρουν τα συμβάντα αυτά, μιλάνε για ανακοπή. Μα τόσες ανακοπές; Σε τόσο σύντομα διαστήματα.

Το περίεργο είναι ότι και ο κόσμος έχει αποδεχθεί φαίνεται το πρόβλημα αυτό. Τόσο των αιφνιδίων θανάτων όσο και των συνεχιζόμενων θανάτων από COVID-19. Που στην πλειοψηφία τους πλέον αφορούν εμβολιασμένους.

Το ακόμη πιο περίεργο είναι ότι το έχουν αποδεχθεί και οι γιατροί. Όταν συζητείται το θέμα, η απάντηση πολλών γιατρών είναι ότι αυτά συνέβαιναν πάντα, είναι τυχαία και θα συμβαίνουν και στο μέλλον. Και καλά ο απλός κόσμος, φοβήθηκε, φοβάται ακόμη. Ο γιατροί; Πώς απωθούν τις γνώσεις, τις απορίες, τις αμφισβητήσεις; Νομίζω ότι (γιατροί και μη) προσπαθούν να μην ομολογήσουν ούτε στον εαυτό τους αυτό για το οποίο πιθανόν μετάνιωσαν. Προσπαθούν να μην σκέπτονται ότι μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε. Είναι λυπηρό να κρύβεις κάτω από το χαλί ένα γεγονός. Δεν το απαλείφεις. Το αποκρύπτεις απλώς.

Νομίζω ότι η επιτροπή των σοφών οφείλει να λάβει θέση. Να ερευνήσει, να αιτιολογήσει. Τα μέλη της επιτροπής έχουν επιχορηγηθεί με ασύλληπτα ποσά για έρευνα. Υποχρεούνται λοιπόν να ερευνήσουν και το θέμα αυτό.

Ιωάννης Καβαλιώτης - Παιδίατρος - Λοιμωξιολόγος, τέως Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Λοιμωδών Θεσσαλονίκης


πηγή

photo/pixabay

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.