Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Περί χαμένης τιμής της δημοκρατίας στην εποχή του τέλους της αφθονίας…

Και μιας και πιάσαμε την παράνοια περί της ενέργειας, από την άσβηστη δίψα των πολυεθνικών και των κρατών να σκάψουν όλο τον πλανήτη για να βρουν ενεργειακούς πόρους με μανία εθισμένου χρήστη ναρκωτικών, ως το οικιακό τιμολόγιο, ιδού και ο Μανουέλ Μακρόν, το χαϊδεμένο παιδί του διαβόητου Κλάους Σβαμπ.

Φρέσκος-φρέσκος, μετά από  τρεις εβδομάδες ανέμελων διακοπών στο Fort de Bregancon, του 13ου αιώνα, στην Cote d’ Azur (επίσημη θερινή κατοικία των Γάλλων Προέδρων από εποχής Στρατηγού Ντε Γκωλ), συγκάλεσε υπουργικό Συμβούλιο.

Η ομιλία του: «Εκείνο που ζούμε τώρα είναι μια εξέλιξη, που έχει επίπεδο μείζονος αναστάτωσης. Ζούμε το τέλος της αφθονίας των βεβαιοτήτων και της ανεμελιάς».

Μετά κατηγορείτε τον Κυριάκο που έχει κάνει κάθε ΣΚ, τριήμερο διακοπών, ούτε καν το ζήτημα των υποκλοπών δεν ήταν αρκετό για να τον κρατήσει μακριά από τη θάλασσα και τον ήλιο.

Ήδη ανεπισήμως στελέχη του ΔΝΤ συστήνουν στις κυβερνήσεις να αφήσουν τις τιμές λιανικής να αυξηθούν προκειμένου να προωθηθεί η εξοικονόμηση ενέργειας και η απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα. Ιδού η ευκαιρία! Αντίστοιχες σκέψεις επικρατούν και στις Βρυξέλλες και μένει να γίνει και επίσημη πολιτική, οπότε τέρμα οι κρατικές επιδοτήσεις προς τους καταναλωτές!

Και για όσους ανόητους θεωρούν ότι θα υποστούν κάποιες  θυσίες –έναν δύσκολο χειμώνα– για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και να νικηθεί ο Πούτιν ( ο οποίος κυριολεκτικά θησαυρίζει…), ας βάλουν καλά στο μυαλό τους αυτά, που είπε ο Μακρόν: "Όσοι θεωρούν ότι δημοκρατία και δικαιώματα του ανθρώπου αποτελούν την τρέχουσα θεολογία, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν, βλέποντας την άνοδο των αντιφιλελεύθερων καθεστώτων".

Με άλλα λόγια, εμείς οι φιλελεύθεροι ηγέτες της γηραιάς Ηπείρου θα γίνουμε και δικτάτορες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τους «κακούς» δικτάτορες.

Είναι και αυτό μια λύσις…

Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.