Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Μισές αλήθειες και ψέματα

Κορονοϊός: Mισές αλήθειες και ψέματα.

(άρθρο για πανδημία:Κορονοϊός: Mισές αλήθειες και ψέματα) Σε πολύ δύσκολες για την επιστημονική αλήθεια εποχές, όταν "όλα τα’ σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά"

βγήκαμε με θάρρος και παρρησία και προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε τους ασθενείς μας αρχικά αλλά και όσους άλλους ενδιαφέρονταν για τα θέματα που αφορούσαν την πανδημία του κορονοϊού. Αισθανθήκαμε την ανάγκη να απευθυνθούμε στους ανθρώπους με τις ελάχιστες δυνάμεις μας και μέσω της ιστοσελίδας του ιατρείου μας να φωνάξουμε κάποιες αλήθειες που βλέπαμε ότι κακοποιούνταν καθημερινά από τους κρατικούς υπαλλήλους- «ειδικούς» και τα στρατευμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τότε οι ανόητοι και επιπόλαιοι υπερασπιστές της κρατικής «αλήθειας» μας κατηγορούσαν και μας πίεζαν να σταματήσουμε να μιλάμε. Όμως αντέξαμε. Και αντέξαμε όχι γιατί είμαστε δυνατοί αλλά γιατί αντιθέτως είμαστε φαίνεται τόσο ασήμαντοι που δεν έκαναν τον κόπο να μας σταματήσουν με τα μέσα που διέθεσαν σε άλλες περιπτώσεις.

Κορονοϊός: Mισές αλήθειες και ψέματα. Σιγά-σιγά η αλήθεια λάμπει.

Όμως αποτελεί ηθική ικανοποίηση όταν βλέπουμε σιγά σιγά τα όσα λέγαμε να δικαιώνονται και την αλήθεια να λάμπει. Στεναχωριόμαστε όμως όταν βλέπουμε τα θύματα της απάτης να στέκονται αδιάφοροι μπροστά σε όσους τους εξαπάτησαν και να είναι έτοιμοι να τους ακολουθήσουν ξανά αν χρειαστεί. Δυστυχώς φαίνεται ότι είμαστε τόσο αδιάφοροι για την αλήθεια που πολύ εύκολα προτιμούμε το εύκολο ψέμα. Γι’ αυτό και οι απατεώνες είναι τόσο ειρωνικά ειλικρινείς χωρίς κανείς να αντιδρά.

Διαβάζουμε από τα πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου ότι μια γνωστή επιδημιολόγος και πρεσβυτέρα τους τελευταίους μήνες, μίλησε σε πρωινή εκπομπή μεγάλης τηλεθέασης. Όταν  ο γνωστός  αυτοφασκελωνόμενος  πολυεμβολιασμένος δημοσιογράφος της είπε πως η εμπιστοσύνη του κόσμου χάνεται γιατί «φταίει η απολυτότητα (δηλαδή η κοροϊδία) των πρώτων μηνών που λέγανε ‘’κάντο (το εμβόλιο)και δεν πρόκειται να νοσήσεις ποτέ’’»,  εκείνη  «πέταξε» μια απάντηση «βόμβα»: «Ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί δεν λέμε ποτέ την πλήρη αλήθεια στους ανθρώπους»!

"Ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί δεν λέμε ποτέ την πλήρη αλήθεια στους ανθρώπους"!

Τρομερή δήλωση. Δε λέμε την πλήρη αλήθεια. Δηλαδή λέμε μισές αλήθειες. Τις αλήθειες που μας βολεύουν. Και αποκρύπτουμε εκείνες που δε μας συμφέρουν γιατί είναι αντίθετες με το ψευδοαφήγημά μας. Μας βόλευε να λέμε στους ανθρώπους ότι όποιος εμβολιάζεται δεν κολλάει. Μας συνέφερε να χτίζουμε το τείχος του αίσχους, το ανύπαρκτο τείχος της ανοσίας. Μας συνέφερε να λέμε ότι τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή. Μας συνέφερε να αραδιάζουμε ψέματα για να βάλουμε τον κόσμο να εμβολιάζεται. Το έχω ξαναπεί πολλές φορές. Είναι δικαίωμα του κόσμου να εμβολιάζεται. Έχοντας όμως τα αληθινά δεδομένα και όχι ένα σωρό ψέματα. Γιατί τότε μαζί με την ανυποληψία των πολιτικών πετυχαίνουμε και την ανυποληψία των επιστημόνων. Και δυστυχώς αυτό ως μη όφειλε οδηγεί στην ανυποληψία της ίδιας της επιστήμης.

         Τι μας είπε η ειδική εκτός από την ομολογία των μισών αληθειών που μας σερβίριζε αυτή και οι συνάδελφοί της; «Πρέπει να πούμε ότι ναι, μπορεί να νοσήσεις παρότι ξεπεράστηκε το εμβόλιο που είχες κάνει ή ότι ξανανόσησες, αν νοσήσεις θα το περάσεις εύκολα, δεν θα πεθάνεις». Αφού η κοινή πείρα λέει ότι οι πολλάκις εμβολιασμένοι ασθενούν και μεταδίδουν, τουλάχιστον μας μένει ότι νοσούν ελαφρά και δεν πεθαίνουν. Επομένως μας μένει κάποιο κέρδος. Μήπως όμως τελικά τα ψέματα δεν τελειώνουν;

Κορονοϊός: Μμισές αλήθειες και ψέματα.Τι μας λένε τα στοιχεία.

Τα στοιχεία δυστυχώς μας λένε άλλα. Από 13 Ιουνίου του 2022 έως και τις 11 Σεπτεμβρίου 2022 (σε μια εποχή που επικράτησε πλήρως η παραλλαγή Όμικρον), είχαμε 2652 θανάτους και οι 1919 από αυτούς ήταν πλήρως εμβολιασμένων ανθρώπων (το 72,6%). Αυτό είναι και το ποσοστό των εμβολιασμένων στον πληθυσμό. Επομένως καμία ιδιαίτερη προστασία δεν φαίνεται να προσέφερε ο εμβολιασμός στους ανθρώπους που τον επέλεξαν.  Είχε βεβαίως προηγηθεί εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου η αποκάλυψη ότι από τις 2 Αυγούστου του 2021 έως τις 2 Οκτωβρίου του 2022, το 42,78% όσων πέθαναν από κορονοϊό είχαν εμβολιαστεί με 3 δόσεις.

         Όσο για την ασφάλεια των εμβολίων το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν αναφορές και προβληματισμοί για τις επιπλοκές τους. Αντιγράφουμε εντός εισαγωγικών ένα από τα πολλά δημοσιεύματα των ημερών:

Για την ασφάλεια των εμβολίων.

"Σύμφωνα με το Reuters, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανέφεραν ότι μια βάση δεδομένων εμβολίων, αποκάλυψε ένα πιθανό ζήτημα ασφάλειας στο οποίο άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω είχαν περισσότερες πιθανότητες να πάθουν ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο για 21 ημέρες, μετά τη λήψη του επικαιροποιημένου εμβολίου της Pfizer/BioNTech, σε σύγκριση με τις ημέρες 22-44.Ένα ισχαιμικό εγκεφαλικό, προκαλείται από μπλοκαρίσματα (σ.σ. θρόμβους) στις αρτηρίες που μεταφέρουν αίμα στον εγκέφαλο."

Η αλήθεια πολλές φορές είναι ενοχλητική. Άλλες φορές μπαίνει εμπόδιο σε κάποιες επιδιώξεις μας. Όμως επιτρέψτε μου αγαπητοί μου φίλοι να σας πω κάτι που γνωρίζετε. Το ψέμα έχει κοντά πόδια. Μάθαμε βέβαια να ζούμε με το ψέμα που έχει γίνει στις ημέρες μας αναγκαίο όσο και ο αέρας που αναπνέουμε. Όμως για όσους ακόμη στέκονται όρθιοι αξίζει πραγματικά να αναζητούμε την αλήθεια με όλες τις αδυναμίες και λάθη μας.

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος - Καρδιολόγος 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.