Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ: ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ

Πιστεύει κανείς -εκτός των συστημικών δημοσιογράφων- τα κροκοδείλια δάκρυα των εξουσιαστών; Την ώρα που όλη η χώρα συγκλονίζεται από το δυστύχημα των Τεμπών και πολλοί αναφέρονται στη τραγωδία στο Μάτι για διαφόρους λόγους, άθλιους ή μη, διεξάγεται η δίκη για την απόδοση ευθυνών για τον θάνατο 103 ατόμων στο Μάτι. Στη συγκεκριμένη δίκη, αυτές τις ημέρες του Μάρτη, που σύσσωμο το Κράτος θλίβεται και πενθεί για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους παρίσταται μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με σκοπό να αποδοθεί συνυπαιτιότητα στα θύματα. Ποσοτικοποιούν κιόλας αυτή την συνυπαιτιότητα σε ποσοστά 95-99%. Τι επικαλούνται; Αμέλεια για ύπαρξη χόρτων και άλλων εύφλεκτων υλικών στις αυλές των θυμάτων, πεύκα, και ξηρή οργανική ύλη.

Είναι ξεκάθαρο ότι το Κράτος δε δίνει δεκάρα τσακιστή για τους υπηκόους του. Προσπαθεί να αποφύγει ή να αποδώσει στο ελάχιστο την κατάθεση αποζημιώσεων στους συγγενείς των θυμάτων. Χωρίς ίχνος τσίπας δηλώνει στο δικαστήριο ότι κατά 99% υπεύθυνα είναι τα θύματα. Γνωρίζουν άπαντες ότι ακόμη και εάν οι αυλές ήταν πεντακάθαρες και τα πεύκα κομμένα (άλλη ειρωνεία, το Δασαρχείο παίζεται εάν δώσει άδεια για κοπή πεύκου), η καταστροφή θα ήταν εξίσου ολέθρια. Για τη ρυμοτομία και τις πολεοδομικές άδειες η ευθύνη βαρύνει πρωτίστως το Κράτος αλλά προφανώς για την κρατική εξουσία αυτό υπολογίζεται σε 1%.

Γεγονότα όπως εκείνα που έχουν διαδραματιστεί στα Τέμπη, στο Μάτι, στη Β. Εύβοια, στην είσοδο της Βουλής με το θανάσιμο τραυματισμό του Ιάσονα από υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Ντόρας Μπακογιάννη, στη λυσσαλέα βία και καταστολή των ένστολων Γκοτζαμάνηδων, φανερώνουν το πραγματικό πρόσωπο του Κράτους. Είναι εκείνο το πρόσωπο που το γνωρίζουμε πολύ καλά εδώ και αιώνες. Δεν μάς εκπλήσσει τίποτα από αυτά. Είναι καιρός λοιπόν όσοι εξαπατημένοι ζούσαν στο «συννεφάκι» της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, που με τόση επιμέλεια διαχειρίζεται το Κράτος και η ελίτ, να σηκώσουν το ανάστημα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Τώρα.   

Στ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.