Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Ο ΣΥΡΙΖΑ,ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΣΕΛΑΚΗ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ ΚΑΙ Η ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ

Ακόμα δεν έχουν πάρει χαμπάρι, τι σκαρώσαμε…
Που να δεις, τι έχει να γίνει ακόμη…

Όσα συμβαίνουν στον Συριζα μπορούν να εξηγηθούν μόνο στη βάση της κβαντικής θεωρίας· όλα τα υπόλοιπα μοιάζουν, απλά, σαν να καταναλώνει κάποιος σανό.

Και εξηγούμαστε.

Οι εξελίξεις στον Συριζα τρέχουν με την ταχύτητα του φωτός, είναι σαν να βρισκόμαστε πριν την Μεγάλη Έκρηξη, όλα στηρίζονται πάνω απ’ όλα στην αρχή της Αβεβαιότητας ή Απροσδιοριστίας. Μ’ άλλα λόγια, όσο ευαίσθητα και αν είναι τα όργανα μέτρησης ή σφυγμομέτρησης, είναι δύσκολο να υπολογίσει κάποιος την ταχύτητα του φαινομένου Κασελάκη, γιατί πάντα θα υπάρχει μια κοσμική ασάφεια στην κίνησή του, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για μια συλλογή καταστάσεων, που κάθε μια τον περιγράφει σε διαφορετική θέση και με διαφορετική ταχύτητα. Μπορεί ο Αϊνστάιν να μισούσε αυτή την αρχή, γιατί πίστευε στην «αντικειμενική πραγματικότητα», δηλαδή στην αντίληψη της κοινής λογικής σύμφωνα με την οποία, το φαινόμενο Κασελάκη θα έπρεπε να κινείται σε απόλυτα σαφείς θέσεις, ώστε να μπορούσαμε να προσδιορίσουμε την ακριβή θέση, την ταχύτητα και την προέλευσή του.

Αμ, δε! Πρόκειται για μια μοναδική, δηλαδή, κατάσταση, όπως όταν κοιταζόμαστε στον καθρέπτη και δεν βλέπουμε τον εαυτό μας, όπως πραγματικά είμαστε, γιατί είμαστε φτιαγμένοι από μια τεράστια συλλογή κυμάτων. Υπάρχει, μάλιστα, η πιθανότητα, αλλόκοτη, μικρή μεν αλλά υπαρκτή, κάποια απ’ αυτά τα κύματα να εξαπλώνονται στο δωμάτιο μας και να ξεφεύγουν στο διάστημα, να φτάνουν στον πλανήτη Άρη και παραπέρα.

Ακόμα και αν είναι έτσι, θα πει κάποιος, οι «διορθώσεις» αυτές είναι μικρές.

Οπότε ας μην τρελαθούμε, ακόμη τουλάχιστον. Να μην τρελαθούμε, πράγμα που δεν είναι και εύκολο, όπως θα δούμε στην συνέχεια, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι αυτές οι «μικρές διορθώσεις» σε υποατομικό επίπεδο μπορούν να λάβουν μεγάλες διαστάσεις. Για τον λόγο αυτό, ο Νεύτωνας λόγου χάριν θα πάθαινε ψυχικό τραλαλά, αν του εξηγούσε κάποιος επί των ημερών του, πως μπορούν τα ηλεκτρόνια στα τρανζίστορ να υπάρχουν σε παράλληλες καταστάσεις.

Έτσι, λοιπόν, και το φαινόμενο Κασελάκη βασίζεται στην αρχή της αβεβαιότητας, αφού ό,τι γνώριζαν οι καλοί μας οι αριστεροί, η μοναδικότητα τους, όπως νόμιζαν, δεν υφίσταται, αφού πλέον υπάρχει μια ασάφεια, που μας εμποδίζει να γνωρίζουμε την ακριβή θέση της μαύρης τρύπας, που τους έχει ρουφήξει για τα καλά.

Για να καταλάβετε κάπως τι συμβαίνει.

Υποστηρίζουν οι επικριτές του Κασελάκη, ότι δεν συνιστά τίποτα άλλο παρά το απόλυτο κενό, δηλαδή για μια κατάσταση του απόλυτου τίποτα. Μάλιστα κύριοι. Μπουρδουλογείτε συνειδητά. Γιατί; Γιατί πολύ απλά η έννοια του «μηδενός» παραβιάζει την προαναφερθείσα αρχή της «ασάφειας» και ως εκ τούτου «απόλυτο τίποτα» δεν νοείται.

Πράγματι, λοιπόν, οι «θέσεις» του Κασελάκη είναι «ασαφείς», όχι όμως οι ιδεολογικές θέσεις, αλλά αυτές που καθορίζουν τις κινήσεις του.

Μια ημέρα πριν τις εσωκομματικές εκλογές του Συριζα οι ακάματοι ρεπόρτερς έχουν περικυκλώσει το σπίτι του Στέφανου Κασελάκη περιμένοντας την έξοδο του. Πράγματι, ο Κασελάκης μετά του συζύγου του Τάιλερ εξέρχεται κρατώντας από το λουράκι το συμπαθέστατο σκυλάκι τους. Τώρα τι έχει το πρόγραμμα, ρωτά ο ένας δαιμόνιος ρεπόρτερ τον έτερο; Πάει μια βόλτα, έτσι για να κάνει το σκυλάκι την «δουλίτσα» του. Ώπα ώπα το σκυλάκι «ψηφίζει» αποφάνθηκε ο εμπειρότερος από τους δυο. Κάθε ημέρα παίρνει καφέ από εδώ. Πριν από λίγο ο Στέφανος πάει με τα πόδια στο μετρό, δεν μπορεί θα πάει γυμναστήριο, μόλις τώρα βγήκε με αμάνικο, το ντελίβερι έφερε ομελέτα, να φτιάξουμε το πρωινό του Κασελάκη προτείνει μια ξανθιά τηλεπαρουσιάστρια, τι πουρμπουάρ έδωσε, διασχίζει το δρόμο, ο Κασελάκης με τον ναυαρχούκο τον Ευάγγελο τον Αποστολάκη στην Μακρόνησο για να τελειώσει ο διχασμός, τώρα έχουμε την θεία του Κασελάκη, ανακαλύψαμε την γιαγιά του που έχει πεθάνει, δεν κρατάει σακουλάκι για το σκυλάκι, σήμερα ο Κασελάκης θα ξεκουραστεί, είπε bonjour, μετά μίλησε γερμανικά, θα μας πείτε κάτι κύριε Στέφανε, είμαστε ζωντανά στον κύριο Ευαγγελάτο, και τι φταίω εγώ που είστε ζωντανά στο κύριο Ευαγγελάτο, ο Κασελάκης κάνει παρκούρ, φαντάσου να προσπαθούσε να κάνει τα ίδια ο Κουτσούμπας, πάω στο σύνταγμα απαντά ο Στέφανος, να βάλω μονάδες στο κινητό μου, τι σας είπε η μαμά σας, γυμναστήριο θα πάω το απόγευμα εντάξει (;), όπως φαίνεται στο βίντεο έξω από το σχολείο-εκλογικό κέντρο τον περίμενε η Ελένη Λουκά, η οποία στη θέα του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ άρχιζε να φωνάζει «ντροπή σου, είσαι του σατανά, είσαι ανώμαλος», από κοντά και ο Κούγιας, σε κατάσταση αμόκ χειρότερη από την συνάδελφό του την Ελένη Λούκα, να ωρύεται, επειδή όπως κατάλαβε ο Κασελάκης «ξεφτιλίζει όλους εμάς τα πραγματικά φτωχόπαιδα», ενώ αντίθετα ο συνετός και σοφός δημογέρων του Συριζα Νίκος Βούτσης αρκέστηκε να καταγγείλει μια συριζαία συντρόφισσα κυρία για σεξισμό, επειδή του έγραψε ότι «ο Κασσελάκης χρειάζεται προφυλακτικό για όλους σας», πυρ και μανία και ο Νίκος Φίλης, που παρομοίωσε τον Κασελάκη κάτι σαν Πέπε Γκρίλο ή τον Τραμπ.

Τα ύστερα του συριζαίικου κόσμου. Αλλά ακόμα και για τους υπερήρωες υπάρχει η πρώτη φορά, όπως η πρώτη φορά που ο Iron Man πολέμησε τον κολλητό του, που η Wonder Woman παρουσιάστηκε στους ανθρώπους και ο δόκτωρ Strange είδε το ίδιο όνειρο.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά οι «αγνοί» συριζαίοι αγωνιστές, βιώνουν έναν δεύτερο θάνατο ή μάλλον έναν τρίτο θάνατο, άρα και τις τρεις ταφές του Συριζα, με την θλίψη να βαθαίνει ολοένα και περισσότερο και να κατακλύζει το αριστερό τους είναι.

Ο Συριζα αλώθηκε ως ανοχύρωτη πόλη; Του έκλεψαν την αριστερή ψυχή του; Πρόκειται για «τον παράξενο θάνατο του Συριζα»; Μπορεί όντως να πεθάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως επιθυμεί ο καθηγητής πολιτικών επιστημών Γιάννης Βούλγαρης, που φρόντισε μάλιστα να γράψει και τη νεκρολογία του: «Η ισχυρή υποβαστάζουσα ιδεολογία είχε σχεδόν εξατμιστεί, έμεινε ένας επιφανειακός φλοιός “ισχνής ιδεολογίας” όσο ήταν ο “αντιμητσοτακισμός”. Επειδή “έτσι ήταν η φύση του” επέτρεψε σε έναν κύριο που έρχεται από το Πουθενά και προτείνει το Τίποτα να κερδίσει την πλειοψηφία μελών, φίλων και “φασαίων”, προωθούμενος μάλιστα από τους πιο λαϊκιστικούς και καρεκλοκενταυρικούς κύκλους του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μια εθνική ιδιοτυπία της περιόδου της κρίσης, με την εκλογική του επιτυχία έγινε ευρωπαϊκή ιδιοτυπία και τώρα με τον παράξενο θάνατό του θα αναγορευτεί σε παγκόσμια πρωτοτυπία».

Αυτή είναι ανταμοιβή για τους πολέμιους του «νεομητσοτακισμού», να τους πετάνε όλοι λεμονόκουπες; Να μην γελάτε ορισμένοι. Ορίστε μας!!! Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει για όσους πάλεψαν να διαχειριστούν «φιλολαϊκά» το Τρίτο Μνημόνιο, που ψήφισαν μαζί με τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, τους ΑΝ.ΕΛΛ. και το «Ποτάμι». Ο Φίλης, ο Σκουρλέτης, ο Τσακαλώτος, η Αχτσιόγλου και τα άλλα αριστερά παιδιά υπό την συνεχή επίβλεψη και καθοδήγηση του παγκόσμιου αριστερού ηγέτη Αλέξη Τσίπρα, που τελικά τους πρόδωσε, τους έπιασε στον ύπνο σαν μπούφους και έφερε τον ξενιστή τον Στέφανο τον Κασελάκη και ετοιμάζονται κιόλας να τους διώξουν από το κόμμα.

Και τι θα γίνει ωρέ λεβέντες, αν «γλιστρήσει» ο πολυχρονεμένος πρωθυπουργός μας ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης ο λεβέντης, ο κατσικοπόδαρος, πριν μας ξεκάνει όλους; Δεν πρέπει να υπάρχει σχέδιο διαδοχής, εναλλακτική λύση, πώς το λένε αλλιώς; Αυτό το χαϊβάνι ο Ανδρουλάκης δεν παίρνει από μερεμέτι· και μόνος του να κατέβαινε σε εκλογές πάλι τελευταίος θα έβγαινε.

Επομένως, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.

Σου λένε τα μεγάλα αφεντικά μέσα και έξω από την χώρα, τα είδαμε τα χαΐρια της απλής αναλογικής, ιδρώσαμε, ώσπου να πάρει ο Γουρλομάτης δεύτερη φορά την αυτοδυναμία, την επόμενη τι θα κάνουμε; Ναι γειά σου, τι θα κάνουμε; Είπαμε πολιτικό σύστημα του ενάμισυ κόμματος, αλλά κράτα και μια πισινή. Ένας πιθανός Μεγάλος Συνασπισμός, αχρείαστος να ’ναι, αλλά λέμε τώρα, θέλει και συνεταιράκια, έτοιμα, δουλεμένα, ώστε και το πόπολο να καταλάβει καλύτερα την «αναγκαιότητα» της διακυβέρνησης της χώρας. Και οι δουλειές θα μοιραστούν. Και τα σκυλιά δεμένα. Θα έχουμε δυο ή και τρεις Συριζα, θα πάρει και το ΚΚΕ το εκλογικό του ρεγάλο, θα καμαρώνει ως η πραγματική αριστερά, θα κάνει ακόμα μεγαλύτερους περιπάτους, αφού «μόνον ο λαός σώζει τον λαό» και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Οι μεγάλες συναινέσεις είναι εδώ και καιρό πραγματικότητα, επάνω στα ερείπια των διαχωρισμών του είδους αριστερά-δεξιά.

Έτσι, λοιπόν, όλοι μαζί, Στέ-Στε-Στέφανος…

Και Τσίπρα Τσίπρα θα τρελαθώ…

Λ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.