Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Η δικαιοσύνη είτε θα έρθει με την κατάργηση του κράτους ή θα ντύνεται καρνάβαλος

Η είδηση, ότι 26 μη πολιτικά πρόσωπα κλήθηκαν από την ευρωπαϊκή εισαγγελία να καταθέσουν απολογητικά υπομνήματα και ότι οι διατελέσαντες υπουργοί, από το 2016 ως την ημέρα της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, κατηγορούνται και αυτοί από την ευρωπαϊκή εισαγγελία

για παράβαση καθήκοντος και απιστίας εις βάρος της Ε.Ε, πέρασε εξ ολοκλήρου στα ψηλά. Όλοι οι παραπάνω έχουν ανάμειξη στην σύμβαση που υπογράφηκε το 2014 μεταξύ ΕΡΓΟΣΕ και ΤΟΜΗ-Alstom και είχε να κάνει με την κατασκευή της τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Το έργο είχε προϋπολογισμό 41 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτούταν κατά 85% από την Ε.Ε., αλλά δεν έγινε ποτέ, ενώ όλα αυτά τα χρόνια τα χρήματα εισπράττονταν κανονικά. 

Το κατηγορητήριο για τους διατελέσαντες Υπουργούς Μεταφορών από το 2016 έως την ημέρα της σύγκρουσης των τρένων έχει διαβιβαστεί στην Βουλή. Μάλιστα, για το θέμα της συγκεκριμένης σύμβασης το 2021, είχε κάνει έρευνα και η εισαγγελία της Αθήνας η οποία κατέληξε στο αρχείο.

Ο λόγος που πέρασε στα ψιλά η παραπάνω σύμβαση είναι γιατί «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει». Τα μέσα μαζικής εξαπάτησης και οι «έρευνες» επικεντρώνονται σε διεφθαρμένους και φιλάργυρους ιδιώτες ή σταθμάρχες, ώστε να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός απέναντι στο ίδιο το κράτος και στους εκάστοτε πολιτικούς διαχειριστές του διαχρονικά, έτσι ώστε οι «τι θα κάνουμε χωρίς κράτος» να πάνε να ψηφίσουν για «να αλλάξουν επιτέλους τα πράγματα».

Οι Ευρωπαίοι εντεταλμένοι εισαγγελείς, που ανακίνησαν την συγκεκριμένη έρευνα, την οποία είχαν κλείσει χωρίς πόρισμα οι Έλληνες εισαγγελείς, παίζουν με την σειρά τους τον δικό τους ρόλο σε αυτό το θέατρο που ονομάζεται «δικαιοσύνη» και δυναμώνουν την πεποίθηση στους εξουσιαζόμενους, ότι τα πράγματα μπορούν να «λειτουργήσουν σωστά», με «ευρωπαϊκά πρότυπα». Δεν υπάρχει ίχνος αναφοράς για τις ευθύνες των εν Ελλάδι συναδέλφων τους που έβαλαν την έρευνα στο αρχείο, ενώ είναι δεδομένο πως τελικά οι κατηγορούμενοι υπουργοί έκαναν σωστά την δουλειά τους αλλά είχαν διεφθαρμένους υφιστάμενους. Έτσι, ο πέλεκυς της «δικαιοσύνης» αν θα πέσει, θα πέσει ελεγχόμενα στο ασφαλές περιβάλλον κάποιων διεφθαρμένων και φιλάργυρων ιδιωτών.

Η πραγματική δικαιοσύνη, όμως, πρέπει να ασκηθεί από τους εξουσιαζόμενους ενάντια στο κράτος και την εξουσία, των οποίων οι ποιοτικές τους λειτουργίες βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια των βαγονιών στα Τέμπη, στις λάσπες της Θεσσαλίας, στις στάχτες του Έβρου, της Εύβοιας, της Πάρνηθας και της Ρόδου· εκεί είναι η απάντηση στο ερώτημα, «Που είναι το κράτος;»!

Ε.

Δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, φ.241, Οκτώβριος 2023

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.