Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Νέα δεδομένα

ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ - Νέα καθοδηγητικά δεδομένα 

Και ξαφνικά βγήκε μια κυρία στην TV και είπε τις ενδείξεις του επικαιροποιημένου εμβολίου. Περιλαμβάνονται και οι έγκυες παρακαλώ, αλλά ειδικά τα άτομα μεγάλης ηλικίας.

Σαν επίλογο είπε βέβαια η κυρία ότι τα μεγάλα σε ηλικία άτομα ίσως να μην αντιδράσουν στο εμβόλιο διότι λόγω ανοσογήρανσης δεν μπορούν να παράγουν αντισώματα.

Η κυρία καθηγήτρια μάλλον δεν αντελήφθη ότι η τελευταία πρόταση αναιρούσε την πρώτη. Και δεν αντελήφθη επίσης ότι τρία χρόνια τώρα μας έκαναν πλύση εγκεφάλου για τους ηλικιωμένους που πρέπει να εμβολιασθούν για να σωθούν. Τώρα μας λέει ότι οι μεγάλοι δεν αντιδρούν. Ξέχασε, επίσης, ότι ανάμεσα στους καθοδηγητές μας για το εμβόλιο ήταν και η ίδια. Τέλος, ξέχασε το βασικότερο, ότι η ανοσογήρανση δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Υπήρχε και χθες και πριν τρία χρόνια και πρίν πολλά χρόνια.

Κάποτε ίσως αυτοί οι τηλεαστέρες αποοφασίσουν να έχουν την ίδια γραμμή για να μην τους κατηγορεί ο κόσμος πως "ότι θυμούνται χαίρονται".

Παιδίατρος - Λοιμωξιολόγος, τέως Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Λοιμωδών Θεσσαλονίκης

πηγή

photo/pixabay

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.