Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Επιτροπές

Της Κατερίνας Τζωρτζινάκη

"Επιτροπή είναι μία ομάδα προσώπων που χωριστά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και συλλογικά μπορούν ν’ αποφασίσουν ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει".

O Κλεμανσό δεν είχε υπ’ όψιν τις εν Ελλάδι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές διαλεύκανσης, που τους βγάζουν σχεδόν όλους λάδι, μα δεν αλλάζει το υφάδι.

Θα συστήσουν Επιτροπή. Θα γίνει Εξεταστική, έχει κατατεθεί μια πρόταση για Προανακριτική, αναμένεται η κατάθεση αιτημάτων για άλλες δύο Προανακριτικές, ενώ πέρασαν 4 και πλέον μήνες από τότε που το ελληνικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας έστειλε στη Βουλή τη δικογραφία για τη σύμβαση «717» της ΕΡΓΟΣΕ, προκειμένου να ελεγχθούν δύο πρώην υπουργοί Μεταφορών για το ανεκτέλεστο έργο αναβάθμισης υποδομών σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης των τρένων.

Το μυαλό δυσκολεύεται να συνεργαστεί. Καλά, κατανοεί ότι η Εξεταστική έχει αρμοδιότητες ανακριτικών αρχών, ενώ η Προκαταρκτική εισαγγελέα, για τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία εξετάζονται και ότι οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς διερευνούν σε συγχρηματοδοτούμενο έργο ενδεχόμενη οικονομική ζημιά. Στα υπόλοιπα έχω κενά. Με ό,τι πετιέται στην πολιτική λίμνη και κύκλους ανοιγοκλείνει. Μα τη Θέμιδα, τι δίνη. Τι θα απομείνει;

Είναι γνωστό ακόμη και σε άτομα που έχουν διαταραγμένες σχέσεις με την πραγματικότητα πόσο έχει αποδώσει στο παρελθόν η «σε βάθος έρευνα», τα μαχαίρια που είναι πολύ μαλακά για να φτάσουν στο κόκαλο, οι αλήθειες που σκαλώνουν στα κλαδιά και τα παρακλάδια.

Πάνε σχεδόν εννιά μήνες, 260 άγρια βράδια, από τότε που 57 συνάνθρωποί μας διαμελίστηκαν. Υπάρχουν ακόμα πολυτραυματίες, που παλεύουν με θεραπείες. Δεν μπορούν και δεν μπορούμε να ξεχάσουμε.

Με τις βουλευτομαχίες και τα μικροπολιτικά, τα θέατρα που στήνονται και τα σκηνικά δεν θα ξεγνοιάσουμε. Δεν ξέρω αν έχουν προαποφασίσει τι θα γίνει, αλλά η ευθύνη πάντα ίχνη αφήνει. Όσο προχωρά και η ποινική διαδικασία, ό,τι βγει στην επιφάνεια στη Βουλή δεν σβήνει.

Πηγή: naftemporiki.gr

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.