Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Καταφθάνει με βήμα ταχύ

Της Μαρίας Δεναξά

Κάθε χρόνος μετά την πανδημία έχει την καταστροφή του. Λες και το…σύμπαν στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και της τεχνολογικής εξέλιξης, βάλθηκε να συνωμοτεί κατά της ανθρωπότητας. Πόλεμος στην Ουκρανία, σεισμοί, λιμοί καταποντισμοί, κλιματική σχιζοφρένεια…

Το λυκόφως του φόβου και του παραλογισμού κυριαρχούν, αναδεικνύοντας την ανεπάρκεια των δυτικών ηγεσιών, η οποία προκαλεί σοβαρά ερωτήματα για την επικράτηση τους στην εξουσία, τη στιγμή που μέρα με την μέρα, σαν να είναι προγραμματισμένες ή σαν να διαβάζουν το ίδιο εγχειρίδιο χρήσης, υιοθετούν αυταρχικές πολιτικές (παραπληροφόρηση, προπαγάνδα, ποινικοποίηση ελευθερίας της έκφρασης και της αντίθετης άποψης κτλ) σε κοινωνίες όπου καταργούνται δικαιοσύνη, δικαιώματα , ιδιωτικότητα, ευημερία, παιδεία, υγεία κι έχουν μόνο υποχρεώσεις.

Πρακτικές δηλαδή που σε τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από τα πιο κατάπτυστα καθεστώτα και με κάνουν να σκέφτομαι αυτό που διάβασα πολύ καιρό πριν. Πως ο καπιταλισμός και γενικά τα διαφορά συστήματα εξουσίας, το μόνο που τα νοιάζει είναι η επιβίωση τους. Όταν φθάνει το τέλος εποχής τους, διψούν για αίμα και καταστροφή για να ξαναρχίσουν πάλι από την αρχή. Κι αν με το τέλος του ΒΒ Παγκοσμίου Πολέμου, πιστέψαμε μέσω της ιστορίας, πως ανέτειλε μια καλύτερη εποχή για την ανθρωπότητα, ο δρόμος που χάραξε αυτή από τότε μέχρι σήμερα, αποδεικνύει πως ήταν κατευθυνόμενος. Δεν την άφησαν να διδαχθεί τίποτα από την αιματοβαμμένη ιστορία της.

Η επομένη ημέρα θα είναι τρομακτική και ήδη έχουν αναλάβει δράση: – Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας – Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας – Παγκόσμια Τράπεζα – Παγκόσμιος Οργανισμός Συνεργασίας και Ανάπτυξης – Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου – Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας κτλ + ψηφιακό νόμισμα + συν ακραία βιντεοεπιτήρηση με αλγόριθμους + κλιματικό αποτύπωμα + ψηφιοποίηση + πόλεις των 15 λεπτών Η Παγκόσμια διακυβέρνηση για την ώρα είναι σκιώδης, αλλά καταφθάνει με βήμα ταχύ…όταν θα έχει αποπερατωθεί η παγκόσμια φυλακή που χτίζουν, με τα καταστροφικά περιτυλίγματα του αντιπερισπασμού.

Παγκόσμια διακυβέρνηση:-Σκιώδης για την ώρα, αλλά καταφθάνει με βήμα ταχύ

Πηγή: ΙΣΚΡΑ

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.