Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Καταδίκη Παν. Λαφαζάνη και ακόμα τριών μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

Της Όλγας Μοσχοχωρίτου

Η προηγούμενη Παρασκευή ήταν μια κακή μέρα για την απόδοση δικαιοσύνης στη χώρα μας και μας  υπενθύμισε ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Αντώνης Μαυρομάτης, ο Ηλίας και Λεωνίδας Παπαδόπουλος, μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών,  καταδικάστηκαν σε αυστηρότατες ποινές, ήτοι 18 μήνες με αναστολή από το Πλημμελειοδικείο Αθήνας , ακριβώς γι αυτό, ήτοι για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2018 (έξη χρόνια μετά) ενάντια στους πλειστηριασμούς των Τραπεζών και των Funds.

 Παρότι σε αντίστοιχες υποθέσεις υπήρξαν αθωωτικές αποφάσεις, παρότι  η πρόταση ακόμα και του Εισαγγελέα της έδρας ήταν αθωωτική,  εφόσον  ορθώς διέκρινε ότι καμία από τις κατηγορίες δεν αποδείχθηκαν, ούτε οι αστυνομικοί που κατέθεσαν ως μάρτυρες απέδειξαν την εμπλοκή των συγκεκριμένων συντρόφων σε παράνομες πράξεις, οι δικαστές της έδρας λειτουργώντας ουσιαστικά πολιτικά και όχι νομικά, τους  καταδίκασαν  .

Καταδικάστηκαν τελικά  διότι παράνομη πράξη είναι η ίδια η διαμαρτυρία για την βίαιη απαλλοτρίωση της λαϊκής κατοικίας.

Απ’ ό,τι φαίνεται η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δώσει το πράσινο φως  στις Τράπεζες – Funds – Εισπρακτικές Εταιρείες κλπ προκειμένου να προχωρήσουν στην πλήρη απαλλοτρίωση της λαϊκής και μικρομεσαίας περιουσίας, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι κανένα νομικό πλαίσιο δεν τους εξαναγκάζει να προχωρήσουν σε κάποια έντιμη και βιώσιμη συμφωνία με τους δανειολήπτες .

Αντίθετα οι πλειστηριασμοί προχωρούν ακάθεκτοι προκαλώντας τη μεγαλύτερη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έως τις μέρες μας.

Γι αυτό  προφανώς έχει δώσει και το πράσινο φως ώστε οι αποφάσεις της δικαιοσύνης να λειτουργούν τιμωρητικά και απειλητικά προς την κοινωνία και τα λαϊκά κινήματα υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας και των δημόσιων αγαθών.

Ετσι ουσιαστικά παράνομη πράξη είναι η ίδια η διαμαρτυρία για την βίαιη απαλλοτρίωση της λαϊκής κατοικίας.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε ως «στημένη και πολιτική» τη δίωξή του από το «Τμήμα Προστασίας του Πολιτεύματος».

Να υπενθυμίσουμε προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη – Τεμπονέρα κλπ καθώς και στη Νέα Αριστερά των κκ Αχτσιόγλου Τσακαλώτου - Χαρίτση, ότι η δίωξη έγινε κατά τη διάρκεια της δικής τους ενιαίας διακυβέρνησης και με βάση το τροποποιημένο από αυτούς άρθρο του ΠΚ, που κατέστησε την παρεμπόδιση πλειστηριασμού «Ιδιώνυμο» αδίκημα. Ηταν η δική τους τέλος κυβέρνηση που άρχισε το ξήλωμα της προστασίας πρώτης κατοικίας (Νόμος Σταθάκη-της Νέας Αριστεράς ή όχι;) και ήταν η δικιά τους κυβέρνηση που έφερε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Και τέλος ήταν επί δικής τους Κυβέρνησης που ασκήθηκαν οι διώξεις κατά των πρώην συντρόφων τους και του πρώην Υπουργού τους.

Καμία ντροπή.

Και μετά αναρωτιούνται γιατί ο λαός τους στέλνει στα αζήτητα και φυλλοροούν.

Γιατί γίνατε κυρίες και κύριοι οι ίδιοι «δεξιά».

ΥΓ. Προς τιμή του το ΚΚΕ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση καταγγελίας της παραπάνω απόφασης.

  Επισυνάπτεται η Ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που καταδικάζει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τους Ηλία και Λεωνίδα Παπαδόπουλο και τον Αντώνη Μαυρομάτη για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς το 2018 είναι απαράδεκτη, επικίνδυνη και στόχο έχει τον εκφοβισμό σε μια περίοδο που προχωράει νέος γύρος πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών, ενώ ταυτόχρονα δυναμώνουν οι κινητοποιήσεις, η αντίσταση, η αλληλεγγύη» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του και προσθέτει: «Αποδεικνύεται εν προκειμένω "η συνέχεια του κράτους", αφού η μια μετά την άλλη οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσαν ένα αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο για να μπορούν τα "κοράκια" ανενόχλητα να βγάζουν στο σφυρί τη λαϊκή περιουσία».

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ο αγώνας και η αλληλεγγύη ενάντια στους πλειστηριασμούς, τις τράπεζες και τα "κοράκια" θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει» τονίζει, καταλήγοντας, το σχόλιο του κόμματος.»

Εσείς της Νέας Αριστεράς, όλα καλά;

Για τον επίσημο Συριζα – Κασσελάκη, δεν το συζητώ.

Πηγή: kommon.gr

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.