Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Παιχνίδι «σκοτώστε ομοφυλόφιλους» από τη Google


Ένα παιχνίδι – μνημείο ρατσισμού και μίσους – πουλούσε η Google για τα κινητά Android. Ο παίκτης έπρεπε να σκοτώνει γυμνούς ομοφυλόφιλους άνδρες, κυνηγώντας τους σαν ζώα μέσα σε θάμνους, προκειμένου να μην τον πιάσουν και του… κάνουν ό,τι θέλουν, όπως αναφερόταν.
Το παιχνίδι ονόματι Ass Hunter, το κατέβασαν πάνω από 10.000 άτομα, πριν αποσυρθεί.
Πληροφορίες του CNN αναφέρουν πως το παιχνίδι αυτό, ήταν διαθέσιμο εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά πρόσφατα προστέθηκε στα mobile apps της Google.


H περιγραφή του παιχνιδιού τα λέει όλα:
«Θρυλικό παιχνίδια, όπου είσαι ο κυνηγός και η αποστολή σου είναι να σκοτώσεις όσους περισσότερους ομοφυλόφιλους μπορείς ή να τους αποφύγεις και να περάσεις στο επόμενο επίπεδο. Οι ομοφυλόφιλοι μπορεί να κρύβονται στους θάμνους και να σε πιάσουν απρόσμενα. Θυμήσου. Όταν σε πιάσουν θα σου κάνουν ό,τι θέλουν».
Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε η Google ανακοίνωσε ότι έχει κανονισμούς για τον λόγο μίσους, την ενθάρρυνση της βίας και του εκφοβισμού αλλά δικαιολογήθηκε πως δεν επιθεωρεί τα apps πριν φτάσουν να πωλούνται.
«Αποσύρουμε από το Google Play τα apps που παραβιάζουν τις πολιτικές μας» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.