Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

«Βάλε φωτιά και γέλα»!


(γραμμένο με «αλφάδι» σε τοίχο της Ροτόντας)
Ναι, έχετε δίκιο. Στερείται νοήματος να σχολιάζεις συνθήματα και λοιπές, επί τοίχου, εξυπναδούρες, αλλά, συγχωρέστε με, η άνωθι ήτο τόσο (μα τόσο) «γαργαλιστική», που, όσο κι αν προσπάθησα, δεν μπόρεσα ν’ αντισταθώ στον πειρασμό, να πω δυο λόγια. Θεωρώ εμαυτόν μειράκιο γνώσεως, ήτοι πόντικας εμφορούμενος με απόψεις τα μάλα θετικές περί το μεγαλείον της αυτομορφώσεως και προσπαθώ στο βραχύ του βίου μου για το καλύτερο δυνατόν.


Ωστόσο, με ολίγον Φρόυντ και ένα τεταρτάκι της οκάς Βίλχεμ Ράιχ, που έχω διαβάσει ο καψερός, τί μπορώ να πω; Εδώ πρόκειται για ζήτημα, που χρήζει ψυχοέρευνας σοβαρής. Σηκώνω, το λοιπόν, χέρια, πόδια και την ουρά μου ψηλά.

Φανταστείτε, όμως, σε τι πελάγη αποβλάκωσης, βιαιολαγνείας και πνευματικής αποσύνθεσης πλέει περιχαρές ένα μέρος του λεγόμενου «χώρου». Υπερβολές, θα πει κάποιος. Ένας ανεκδιήγητος έγραψε με σπρέι μια ηλιθιότητα. Ε, και; Να θυμίσω, σε όλους τους καλοπροαίρετους, πως, τηρουμένων βεβαίως των αναλογιών, αντίστοιχης «έμπνευσης» ελεεινολογίες, που εξέφραζαν τίποτε άλλο πέρα από μίσος για την ανθρώπινη ζωή κι αξιοπρέπεια, διαβάζαμε σε ουκ ολίγες προκηρύξεις, αφίσες, μπροσούρες, αλλά και σε τοίχους παλιότερα. Το τί ακολούθησε είναι γνωστό τοις πάσι. Μάλλον ο πήχης της αποκτήνωσης για κάποιους βρίσκεται ακόμη σε ανοδική πορεία.

Πόντιξ ο Σισύφειος
Δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, φ. 158, Μάρτιος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.