Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Δελτίο καιρού για Τετάρτη 3/10/2018


Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα, με πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα κυρίως στο Ιόνιο, περιμένουμε την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα βροχών κυρίως στην Κρήτη. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 22 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 26, στην Ήπειρο από 15 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 27 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 17 έως 26 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις, σταδιακά στα νοτιότερα πελάγη θα στραφούν σε ανατολικούς και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ενισχυθούν σε μέτριους και τοπικά ισχυρούς 6 μποφόρ. Στο Ιόνιοι οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση στα νότια πελάγη σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων θα επικρατήσουν στα νοτιότερα τμήματα της Πελοποννήσου και στη θάλασσα των Κυθήρων.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανόν στα δυτικά τμήματα του νομού πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα βροχής το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.