Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Μήπως μας κοροϊδεύουν ;



Μήπως μας κοροϊδεύουν τελικά με τα εμβόλια;

Επικαιροποιημένα εμβόλια για covid.Το κύρος των δημοσιευμένων εργασιών.

(Άρθρο:Επικαιροποιημένα εμβόλια για covid) Ακούγοντας πρόσφατα μια συνέντευξη της τηλεαστέρος συνδικαλίστριας και σοφής συναδέλφου, εντόπισα μια φράση που επαναλάμβανε συνεχώς και με φανατισμό. "Εγώ ακολουθώ μόνο όσα λένε οι εργασίες.". Το έλεγε αυτό για να υπερασπιστεί τα όσα έγιναν σε αυτό τον τόπο και στοίχισαν περισσότερους από 33.000 νεκρούς και φυσικά τα όσα έγιναν εν ονόματι της επιστήμης και αφορούσαν τα εμβόλια.

Επειδή όμως φαίνεται ότι η καραμέλα των εργασιών χρησιμοποιήθηκε για να δώσει κύρος σε θέσεις που ήταν ιδιαίτερα αμφίβολες, ας προτείνουμε κάποιες εργασίες στην καλή συνάδελφο και όσους με φανατισμό υποστηρίζουν ότι η επιστήμη αποφάνθηκε οριστικά υπέρ της αξίας των εμβολίων. Και ίσως κάποιες μας σκέψεις πάνω στις επιστημονικές εργασίες να ωφελήσουν όσους δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με το χώρο της ιατρικής.

Επικαιροποιημένα εμβόλια για covid με τα στελέχη 4 και 5.

Ας δούμε λοιπόν πως γίνονται και πλασάρονται κάποιες εργασίες. Πριν από λίγο καιρό πληροφορηθήκαμε ότι τε επικαιροποιημένα με τα στελέχη 4 και 5 του κορονοϊού εμβόλια πήραν έγκριση και ασμένως η επιτροπή των ειδικών στην Ελλάδα έσπευσαν να τα προτείνουν στους ηλικιωμένους κυρίως και όσους πάσχουν από κάποιο σοβαρό νόσημα. Η έγκριση αυτή στηρίχθηκε σε κάποια δεδομένα . Ας δούμε με ποια δεδομένα εγκρίθηκαν τα νέα εμβόλια όπως παρουσιάστηκαν από τον Τύπο.

Τα δεδομένα με τα οποία εγκρίθηκαν τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech για τα στελέχη BA.4 και BA.5.

«Υψηλότερα επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι της παραλλαγής Όμικρον του κοροναϊού προσφέρει το επικαιροποιημένο αναμνηστικό εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για τα στελέχη BA.4 και BA.5, σύμφωνα με προκαταρκτικά αποτελέσματα δοκιμής σε μικρό αριθμό εθελοντών.

Τα επικαιροποιημένα εμβόλια της Pfizer και της Moderna εγκρίθηκαν σε ΗΠΑ και Ευρώπη χωρίς να έχουν υποβληθεί δεδομένα από δοκιμές σε ανθρώπους, μια προσέγγιση που εφαρμόζεται κάθε χρόνο και στα επικαιροποιημένα εμβόλια της γρίπης, προκειμένου να επισπεύδεται η διάθεσή τους.

Οι ρυθμιστικές αρχές βασίστηκαν έτσι σε δεδομένα από μελέτες σε ζώα, καθώς και σε αποτελέσματα κλινικών δοκιμών για ένα παραπλήσιο εμβόλιο που στοχεύει την παραλλαγή BA.1, εμβόλιο που αδειοδοτήθηκε στην ΕΕ πριν από τα εμβόλια BA.4 και BA.5.

Στο μεταξύ οι εταιρείες ξεκίνησαν και κλινικές δοκιμές για τις αναμνηστικές δόσεις BA.4 και ΒΑ.5, των οποίων τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν στις ρυθμιστικές αρχές.

Οι Pfizer και BioNTech αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ότι, μια εβδομάδα μετά τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης σε 80 εθελοντές άνω των 18 ετών, το επικαιροποιημένα εμβόλιο οδήγησε σε υψηλότερα επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι των παραλλαγών BA.4 και BA.5, συγκριτικά με το αρχικό εμβόλιο. Τα αποτελέσματα βρίσκονται σε συμφωνία με τα προκλινικά δεδομένα που υποβλήθηκαν στις ρυθμιστικές αρχές, επισημαίνει η ανακοίνωση.

«Αν και περιμένουμε πιο ώριμα δεδομένα ανοσιακής αντίδρασης από την κλινική μελέτη τις επόμενες εβδομάδες, είμαστε ικανοποιημένοι που βλέπουμε ενθαρρυντικές αποκρίσεις μόλις μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό σε νεαρούς και μεγαλύτερους ενήλικες» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά.

«Τα προκαταρκτικά αυτά δεδομένα υποδεικνύουν ότι το διδύναμο εμβόλιό μας αναμένεται να προσφέρει καλύτερη προστασία έναντι των στελεχών που κυκλοφορούν, σε σχέση με το αρχικό εμβόλιο».

Επικαιροποιημένα εμβόλια για covid χωρίς ουσιαστικά να γίνει δοκιμή σταδίου III σε ανθρώπους.

Τι έγινε δηλαδή; Τα νέα εμβόλια κυκλοφόρησαν χωρίς ουσιαστικά να γίνει δοκιμή σταδίου III σε ανθρώπους,. Οι εγκρίσεις δόθηκαν επειδή είναι παρεμφερή με τα προηγούμενα εμβόλια που κυκλοφόρησαν για τον κορονοϊό, και τα οποία θυμίζουμε ότι δεν έχουν λάβει οριστική άδεια, ενώ 80 εθελοντές χρησιμοποιήθηκαν για να πιστοποιήσουν την υπεροχή τους σε σχέση με τα προηγούμενα. ( Για όσους ασχολούνται με τη στατιστική γίνεται αντιληπτό πόσο αστείος είναι ο αριθμός). Απλώς οι υπεύθυνοι των φαρμακευτικών εταιρειών εξέφρασαν την πίστη τους ότι θα είναι πιο αποτελεσματικά. Μια πλήρης αυθαιρεσία δηλαδή.

Κάποιοι έλεγξαν αν πράγματι τα νέα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και βρήκαν ότι δεν είναι.

Μερικές χιλιάδες εργαζόμενοι στην υγεία ταλαιπωρούνται περισσότερο από ένα χρόνο γιατί σύμφωνα με τον υπουργό και τα φερέφωνά του δεν εμπιστεύονται την επιστήμη. Γι’ αυτή την επιστήμη μιλάμε;. Μια επιστήμη κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των φαρμακευτικών εταιρειών; Να λοιπόν που κάποιοι έλεγξαν αν πράγματι τα νέα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και βρήκαν ότι δεν είναι.

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στον επιστημονικό Τύπο πριν μερικές ημέρες φαίνεται ότι τα επικαιροποιημένα εμβόλια που σπεύσαμε να αγοράσουμε και να συστήσουμε δεν υπερτερούν των παλιών. Μεταφράζουμε κατά λέξη από την περίληψη του άρθρου με τίτλο «Antibody responses to Omicron BA.4/BA.5 bivalent mRNA vaccine booster shot» δηλαδή «Αποκρίσεις αντισωμάτων σε ενισχυτικό εμβόλιο δισθενούς mRNA Omicron BA.4/BA.5»:

«Η ενίσχυση με ένα νέο δισθενές εμβόλιο mRNA που στοχεύει τόσο το BA.4/BA.5 όσο και ένα προγονικό στέλεχος SARS-CoV-2 δεν προκάλεσε εμφανώς ανώτερες αποκρίσεις αντισωμάτων εξουδετέρωσης του ιού σε σύγκριση με την ενίσχυση με ένα αρχικό μονοσθενές εμβόλιο».

Επικαιροποιημένα εμβόλια για covid:δεν υπερτερούν των προηγουμένων

Δηλαδή; Απλά. Τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια φαίνεται ότι  δεν υπερτερούν των προηγουμένων. Κι όπως δήλωσε ο γνωστός από τις εργασίες του με το Σ. Τσιόδρα, καθηγητής Λύτρας: «Ψιλο-απογοήτευση το ενημερωμένο (BA.5) εμβόλιο, δηλαδή όχι σημαντικά καλύτερο από το αρχικό εμβόλιο. Που σημαίνει: ενόψει χειμώνα κάνουμε όποιο εμβόλιο είναι διαθέσιμο, εφόσον έχουμε >4-6 μήνες από την τελευταία δόση. Ιδίως αν έχουμε μεγάλη ηλικία ή άλλους παράγοντες κινδύνου».

Η επιστήμη αναζητά την αλήθεια. Οι πληροφορίες εξελίσσονται. Γι’ αυτό και αποδεικνύει φανατισμό και άγνοια το να υποστηρίζουμε ότι υπάρχουν τελικά συμπεράσματα σχετικά με τα εμβόλια. Καθημερινά συλλέγονται πληροφορίες και ακόμη και αν πολλοί δεν επιθυμούν τη δημοσιοποίησή τους, η αλήθεια κάποια στιγμή θα ακουστεί. Έστω κι αν κάποιοι θα κάνουν ότι δεν την άκουσαν. Μέχρι τότε θα ταλαιπωρούμε όσους εκδιώχθηκαν από το σύστημα Υγείας αλλά και όσους εργαζόμενους του Ιδιωτικού τομέα έχασαν τις θέσεις τους;

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος - Καρδιολόγος

πηγή

photo/pixabay

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.