Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Η απόφαση ΣΤΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και ο προστάτης της δημόσιας υγείας Θανάσης Πλεύρης…

Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ , το Ανώτατο Δικαστήριο στο οποίο είχε προσφύγει η ΠΟΕΔΗΝ έκρινε, ότι η εν λόγω ρύθμιση για παράταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των υγειονομικών ως το τέλος του χρόνου (31.12.2022) είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην αρχή της αναλογικότητας, διότι οι αρμόδιες υπηρεσίες όφειλαν να έχουν, ως ορίζεται, επαναξιολογήσει την αναγκαιότητα του μέτρου.

Έτσι από την 1η Ιανουαρίου 2023 οι 2.200 υγειονομικοί που βρίσκονταν σε αναστολή επιστρέφουν στις δουλειές τους. Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας ακύρωσαν την υπουργική απόφαση που καθόριζε τη διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 50 ν. 4825/2021.

Προσέξτε, τώρα τις πρώτες δηλώσεις της υπουργάρας Υγείας Θανάση Πλεύρη, αμείλικτου κατά δήλωση του διώκτη των ανεμβολίαστων υγειονομικών: «Η απόφαση για να τεθούν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχει ως στόχο την προστασία της Υγείας των πολιτών και κρίθηκε αρχικά από την Ολομέλεια του ΣτΕ ως μέτρο συνταγματικό. Με την από 2332/22 νεότερη απόφαση του Γ’ τμήματος του ΣτΕ τίθενται θέματα συνταγματικότητας ως προς την παράταση του μέτρου. Αναμένουμε τη δημοσίευση της απόφασης για να εκτιμηθεί στο σύνολο της. Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία από την εφαρμογή της απόφασης».

Μ’ άλλα λόγια ο υπουργός Υγείας ισχυρίζεται ότι η εφαρμογή της εν λόγω απόφασης του ΣτΕ θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία την οποία ο ίδιος ως ιππότης του δημόσιου καλού διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να τους σώσει. Από τι να τους σώσει;

Μάλλον ούτε ο ίδιος πλέον ξέρει. Αν λάβουμε, βέβαια, υπ’ όψιν μας προηγούμενες δηλώσεις του για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, εύκολα διαπιστώνουμε πόσο μεγάλος ψεύτης είναι, αφού, τουλάχιστον τελευταία, ο ισχυρισμός του και τα επιχειρήματά του κατά της επιστροφής τους αφορούσαν την «μη πίστη τους στην επιστήμη» και όχι ότι αποτελούν τον οιονδήποτε κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Η απόφαση του ΣτΕ κρίνει ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα, που δήθεν υπηρετεί ο υπουργός Υγεία και η κυβέρνηση (εμείς το έχουμε ούτως ή άλλως γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων μας), η παραμονή τους σε καθεστώς αναστολής είναι παράνομη και στερείται αναλογικότητας. Ο υπουργός Υγείας θεωρώντας προφανώς ότι απευθύνεται σε χάνους, το παραβλέπει και θυμίζει απλώς προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ που αποφάνθηκε περί συνταγματικότητας, λες και δεν την γνωρίζαμε.

Τα κρατικά ψέματα, βέβαια, δεν είναι κάτι καινούργιο, ούτε η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας, όσον αφορά την «πανδημία» με στόχο την τρομοκράτηση του πληθυσμού.

Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.