Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 28-10-2014


Τοπικές βροχές στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στη Θράκη και στο Αιγαίο και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά περιμένουμε την Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014.
Βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι έντονες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο και πιθανόν σε περιοχές της Δυτικής Κρήτης και της Νότιας Πελοποννήσου. Τις βραδινές ώρες τοπικές βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά θα εκδηλωθούν στη βορειοδυτική χώρα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 15 στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 19 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά στα βορειοανατολικά πελάγη σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, ενώ στα νοτιοδυτικά πελάγη θα επικρατήσουν ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 6 με 7 μποφό. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και κατά περιόδους τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια και πιθανόν στα ανατολικά τμήματα του νομού, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.