Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

PRIVE ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΜΟ, ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ DRONES ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ! ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ!


 
Παρελάσεις.. πριβέ για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την αστυνομία να θέτει σε επιφυλακή το προσωπικό της για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, οι εξέδρες των επισήμων θα είναι αποκλεισμένες σε απόσταση δεκάδων μέτρων από κάγκελα και παρατεταγμένους αστυνομικούς, ενώ ο κόσμος θα παρακολουθήσει τις παρελάσεις κυρίως στην αρχή και στο τέλος τους.

Στη Θεσσαλονίκη επί ποδός θα βρίσκονται για την αυριανή στρατιωτική παρέλαση περίπου 2.000 ένστολοι σε μία προσπάθεια να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί την 28η Οκτωβρίου του 2011, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας είχε στοχοποιηθεί από ομάδα διαδηλωτών.

Σήμερα το απόγευμα θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, για τις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, και στις 6.40 μ.μ. θα μεταβεί στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Γιώργο Ορφανό. Στις 10.30 το πρωί της Τρίτης θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού και στις 11:00 θα παρακολουθήσει την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Την κυβέρνηση, στην παρέλαση, θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Για πρώτη φορά θα παρελάσουν ειδικά εκπαιδευόμενοι σκύλοι

Παράλληλα, θα παρελάσουν για πρώτη φορά οι ειδικοί εκπαιδευόμενοι σκύλοι του Στρατού, οι οποίοι ανήκουν στο Γ' Κτηνιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και φυλάσσουν στρατόπεδα κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες. Η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης προγραμματίστηκε για σήμερα στις 11.00 στην οδό Τσιμισκή υπό τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας.

Με κάγκελα θα είναι φραγμένη και η μαθητική παρέλαση που θα ξεκινήσει αύριο στις 11.00 στην Αθήνα και θα διαρκέσει περίπου 45 λεπτά. Κάγκελα έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος όπου η πρόσβαση θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν διαπιστεύσεις και προσκλήσεις. Απέναντι από την εξέδρα των επισήμων έχει στηθεί δεύτερη εξέδρα για τις κάμερες, τους δημοσιογράφους και τους προσκεκλημένους. Οι γονείς των μαθητών και ο υπόλοιπος κόσμος θα μπορεί να παρακολουθήσει την παρέλαση από την οδό Πανεπιστημίου, από το ύψος της Βουκουρεστίου και κάτω, και από την Αμαλίας στο ύψος του Ζαππείου. Στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη η δοξολογία θα τελεστεί στις 10 το πρωί και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Επίσης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ σχεδιάζουν πυρετωδώς τη λήψη μέτρων για την αποτροπή ενός τρομοκρατικού χτυπήματος που θα μπορούσε να γίνει παρουσία πλήθος κόσμου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε τρόπος κατάρριψης ύποπτων ελικοπτέρων μέσω ηλεκτρονικών παρεμβολών στα συστήματα πλοήγησής τους. Ο εξοπλισμός που πιθανολογείται ότι θα αποκτηθεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και θα χρησιμοποιθεί από την αστυνομία παρεμβαίνει στα ηλεκτρονικά συστήματα των τηλεκατευθυνόμενων μοντέλων και αδρανοποιεί το σύστημα πλοήγησής τους, μπλοκάροντας ουσιαστικά το τηλεχειριστήριο του χρήστη. Το αποτέλεσμα είναι το ελικοπτεράκι να φεύγει από τον έλεγχο του δράστη και να πέφτει στο έδαφος όταν τα καύσιμά του τελειώσουν ή αποδυναμωθούν οι μπαταρίες του.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλους τους δήμους της Αττικής λόγω των μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Την ερχόμενη Τρίτη λοιπόν, στους δρόμους που γίνονται παραδοσιακά οι παρελάσεις θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων από τις 06:00 ενώ θα γίνει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας από τις 10:00, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και μέχρι τέλους των εκδηλώσεων.

Πιο αναλυτικά, στο δήμο Αθηναίων και Πειραιά η κυκλοφορία των οχημάτων στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους, θα διακοπεί νωρίτερα ως εξής:

Δήμος Αθηναίων (Κεντρική Παρέλαση), από ώρα 07.00΄ έως πέρατος της παρέλασης:

Λ. Β. Αμαλίας , σε όλο το μήκος της.

Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Λ. Β. Σοφίας, και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πανεπιστημίου και Σέκερη

Ι. Ν. Διονυσίου Αρεοπαγίτου (Δοξολογία), από ώρα 06.00΄ έως το πέρας των εκδηλώσεων:

Σκουφά, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

Λυκαβηττού, σε όλο το μήκος της.

Σόλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κανάρη και Σίνα.

Δημοκρίτου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σόλωνος και Σκουφά.

Δήμος Πειραιά, κατά τις ώρες 07.00΄-14.00΄:

34 Συντάγματος Πεζικού , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση & Ελ. Βενιζέλου.

Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου & 2ας Μεραρχίας.

Β. Γεωργίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Εθν. Αντιστάσεως & Γρηγ. Λαμπράκη.



http://news247.gr/

http://prezatv.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.