Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Κοινή επιστολή Κουφοντίνα και Γουρνά μέσα από τις φυλακές


«Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης και η «αντιτρομοκρατία» είναι ο στυλοβάτης κάθε απόπειρας να επιβληθούν νέα μέτρα, νέα μνημόνια κατά του λαού» αναφέρεται στην επιστολή.


Με μια κοινή επιστολή, που δημοσιεύθηκε στο διαδικτυακό χώρο Indymedia, έδωσαν το «παρών» οι καταδικασμένοι Δημήτρης Κουφοντίνας και Κώστας Γουρνάς, μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού, με ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης και της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως «χρειάστηκαν μονάχα λίγες ώρες για να εγκαταλείψουν σαν βρεγμένες γάτες τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους για αποδέσμευση από το ΔΝΤ και το εναπομείναν πρόγραμμα και να υπακούσουν στις επιταγές της τρόικας για νέο συγκεκαλυμμένο μνημόνιο».


Είναι η πρώτη φορά που μέλη της, και μάλιστα οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη της «17 Νοέμβρη» και του «Επαναστατικού Αγώνα» υπογράφουν κοινή επιστολή.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται: «Όταν στο τέλος του καλοκαιριού το πολιτικό προσωπικό της συγκυβέρνησης, με τους γνωστούς παραληρηματικούς ακροδεξιούς, αποδοκίμαζε τη στάση της Αργεντινής στη διαμάχη της με βορειοαμερικάνικο fund, νομιμοποιούσε ουσιαστικά τη δυνατότητα αυτών των αρπακτικών κερδοσκοπικών κεφαλαίων να επιβάλλονται στις εθνικές οικονομίες και να καθορίζουν τις τύχες των λαών. Υστερα από δύο μήνες ήρθε η ώρα να υποστούν οι ίδιοι έναν αντίστοιχο εκβιασμό, όταν τέτοια funds, που διακρατούν τίτλους και ομόλογα, προκάλεσαν την κατρακύλα του Χρηματιστηρίου και την άνοδο των περιθωρίων επιτοκίου των δεκαετών ΟΕΔ».

Επιπλέον αναφέρουν: «Επιδιώκουν να σβήσουν κάθε δυναμική κοινωνικής αντίστασης, να φιμώσουν και να εκδικηθούν τους αντικαθεστωτικούς πολιτικούς αντιπάλους τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.