Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Όταν ο Λοβέρδος υπεράσπιζε τη Scientology (1)


Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει μία σχετικά κρυφή σχέση με την ακραία και καταδικασμένη παραθρησκευτική οργάνωση που είναι γνωστή ως Scientology (σχετιζόμενη με το ΚΕΦΕ) Αυτή όμως η σχέση φέρεται να τον προώθησε στα ανώτερα υπουργικά επίπεδα της εκάστοτε κυβέρνησης. 

Δικαστική υπόθεση για το κλείσιμο του Κέντρου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας Ελλάδας, γνωστού ως ΚΕΦΕ. Το πόρισμα-κόλαφος του εισαγγελέα για τους πραγματικούς σκοπούς της οργάνωσης περιλάμβανε στοιχεία για φακέλωμα εκπροσώπων της πολιτικής και δικαστικής εξουσίας από το ΚΕΦΕ, καθώς και για διασυνδέσεις και πληροφόρηση ξένων κέντρων.
Το ΚΕΦΕ ηταν τοτε στην επικαιρότητα μετά από καταγγελίες πολλών γονέων σχετικά με προβλήματα που αντιμετώπισαν τα παιδιά τους, με την ένταξή τους στην οργάνωση αυτή. Εμφανιζόταν ως ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο όπου πραγματοποιούνταν φιλοσοφικές συζητήσεις και αναζητήσεις. Στο φως της δημοσιότητας, όμως, ήρθαν πολλές καταγγελίες και στοιχεία που παρέπεμπαν σε θρησκευτικό - οικονομική οργάνωση με διασυνδέσεις και πλοκάμια σε μυστικές υπηρεσίες, που λογοδοτούσε σε παρεμφερείς οργανώσεις της Δανίας και των ΗΠΑ, ενώ απώτερος στόχος της είναι ο οικονομικός και ψυχοπνευματικός έλεγχος των μελών της.
Τοτε ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος ήταν συνήγορος υπεράσπισης της Scientology στη δίκη  και χαρακτήρισε τη δίκη ως «σύγκρουση της Ορθόδοξης Εκκλησίας με την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας». Υπογράμμισε επίσης ότι η συμμετοχή και υποστήριξη των Συνεδρίων που οργάνωσε ο σύμμαχος της Σαϊεντόλοντζι και αυτοχαρακτηριζόμενος «δερβίσης του τάγματος των Μεβλεβί και Μπεχτασί» κ. Τάκης Αλεξίου (Πρόεδρος της ΠΑΝΙΦΕ - Πανελλήνια Ιστορική και Φιλοσοφική Εταιρία) δείχνει ότι σε αυτά συντελέστηκε θετικό έργο. Ο εισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής που έκανε τις εφόδους στα γραφεία του «Σαϊεντολογικού» ΚΕΦΕ, έγραψε στην Αναφορά του ότι το ΚΕΦΕ χρηματοδότησε τέτοια Συνέδρια.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.