Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Πανσέληνος Αυγούστου 2015: Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία - Δείτε αναλυτικά

 
Πανσέληνος 2015: Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ελλάδα για την Πανσέληνο Αυγούστου σημερα Σάββατο (29/08), ενώ το υπουργείο Πολιτισμού αφήνει ελεύθερη την είσοδο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Δεν έχετε παρά να δείτε αναλυτικά την λίστα με τις εκδηλώσεις και να επιλέξετε που θέλετε να περάσετε τη μαγευτική μέρα με θέα το φεγγάρι.  

Mε αφορμή την αυγουστιάτικη πανσέληνο, το υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει εκδηλώσεις σε περισσότερους από 140 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Από τον Έβρο έως την Κρήτη και από τη Ρόδο έως την Κέρκυρα οι επισκέπτες θα μπορέσουν να βρεθούν σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία με τη λάμψη της αυγουστιάτικης πανσελήνου και να συμμετέχουν σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών, παραστάσεις θεάτρου σκιών. Για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, φέτος θα είναι ανοιχτός για το κοινό έως και τα μεσάνυχτα και ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο αρχαιολογικός χώρος του Δίου θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 29 Αυγούστου, όλη την ημέρα έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, οποιαδήποτε εκδήλωση λάβει χώρα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου (όπως η προγραμματισμένη θεατρική παράσταση -μιούζικαλ "Η Μελωδία της Ευτυχίας" ), δεν εντάσσεται στις εκδηλώσεις Πανσελήνου 2015.

Παράλληλα, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα φιλοξενήσει εκδήλωση με θέμα "Ιστορίες της Σελήνης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο". Οι επισκέπτες θα μυηθούν στις άγνωστες ιστορίες και στη νυχτερινή γοητεία των αρχαίων έργων. Ωράριο λειτουργίας 20:00 έως 24:00.
Τo Κάστρο Τρικάλων, το Σάββατο 29 Αυγούστου, θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 20:00 έως 24:00. Την Παρασκευή 28 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων μουσική εκδήλωση με τίτλο "Νότες Πανσελήνου στο Κάστρο Τρικάλων" και τραγούδια από Ομάδα Καλλιτεχνών της πόλης με τη συνοδεία ορχήστρας.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ηραίου, στη Σάμο, θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 μουσική εκδήλωση «Φεγγάρι, μάγια μου' κανες» με την Ζαφειρώ Χατζηφωτίου (τραγούδι) και τον Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου (κιθάρα). Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός έως τις 23:30. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Αγίου Κηρύκου, στην Ικαρία, στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με την χορωδία του Συλλόγου Παραδοσιακής Μουσικής και Ελληνικών Τεχνών Ικαρίας και τον Δημήτρη Λιγνό. Το μουσείο θα παραμείνει ανοικτό από 20:30 έως 23:30.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


newsit.gr

Επιλογή φωτο
ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.