Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΌΡΙΣΕ ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΣΜΩΝ


Νέα δεδομένα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκαλεί η κίνηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να αντικαταστήσει τέσσερα από τα μέλη της Επιτροπής, επικαλούμενη συγκεκριμένα άρθρα του κανονισμού.

Έτσι, εάν μέσα στο επόμενο διάστημα προσέλθουν στην Επιτροπή ο Γιάνης Βαρουφάκης ή η Νάντια Βαλαβάνη, θα μπορέσει να υπάρξει απαρτία και να ζητηθεί η κλήτευση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για την υπόθεση της Siemens.

«Είχα ενημερώσει ότι θα σταλούν προσκλήσεις προκειμένου να υπάρξει συμπλήρωση των ομάδων ώστε να εκπροσωπούνται ισότιμα και αναλογικά όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες. Προσκάλεσα τον κ. Μαντά, έστειλα επιστολή και στον κ. Τσίπρα προκειμένου να κάνουν αυτό που όφειλαν για να συμπληρωθεί η εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κρίνεται 8μελής - εκκρεμούσε και μετά την υπουργοποίηση της κ. Γεροβασίλη. Έστειλα επιστολή και στη ΝΔ. Καμία από τις δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες δεν ανταποκρίθηκε» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε:

«Για αυτό το λόγο προχώρησα σε νέα απόφαση με την οποία αντικαθίστανται και τοποθετούνται νέα μέλη. Έτσι στα τρία ελλείποντα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τοποθετηθεί οι Γ. Βαρουφάκης, Β. Χατζηλάμπρος, Ν. Βαλαβάνη. Στη θέση της ΝΔ που έπρεπε να πληρωθεί τοποθετήθηκε η κυρία Κεραμέως. Δεν κατέστη εφικτή η επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος είναι και μέλος της Επιτροπής».

Νέα επίθεση στον Πρόεδρο

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Καλώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πάψει αυτή την αντισυνταγματική του δράση, να πράξει αυτά που πρέπει εφόσον αποβεί άκαρπη η διερευνητική εντολή και να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και να μην επιχειρήσει να δώσει ανισότιμα πλεονέκτημα με εκείνους που συμπράττουν στην κατάλυση της Δημοκρατίας».

IN.GR


Επιλογή φωτο
ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.