Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

27 εκατ. μηνύματα μέσω Facebook είχε στείλει ο «βασιλιάς του spam»- κινδυνεύει με τριετή φυλάκιση


Ένοχος δήλωσε ενώπιον αμερικανικού δικαστηρίου ο Σάνφορντ Γουάλας από το Λας Βέγκας, γνωστός ως «βασιλιάς του spam» (Spam King), και υπεύθυνος για την αποστολή ενός συνόλου 27 εκατ. μηνυμάτων spam μέσω του Facebook.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του BBC, ο Γουάλας είναι αντιμέτωπος με μέγιστη ποινή φυλάκισης τριών ετών και πρόστιμο 250.000 δολαρίων. Ο κυβερνοεγκληματίας παραπλανούσε χρήστες του Ίντερνετ έτσι ώστε να του αποκαλύπτουν τα στοιχεία login τους, που χρησιμοποιούσε για να αποκτήσει πρόσβαση σε περίπου μισό εκατομμύρια λογαριασμούς- τους οποίους στη συνέχεια χρησιμοποιούσε για την αποστολή spam και σε άλλους χρήστες του Facebook.

Οι κατηγορίες σε βάρος του περιλαμβάνουν απάτη και «εγκληματική περιφρόνηση» σε σχέση με την κατάχρηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Μια από τις τακτικές του περιελάμβανε τη «στόχευση» χρηστών με ψευδή αιτήματα φιλίας, που στην πραγματικότητα ήταν συγκαλυμμένες διαφημίσεις.

Η ποινή θα αποφασιστεί στις 2 Δεκεμβρίου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.