Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Οι Ευρωπαίοι «κουνούν το δάχτυλο» και στην Θάνου


Συντάκτης: efsyn.gr
Σε προεκλογική περίοδο μπήκε και επισήμως η Ελλάδα, ωστόσο, οι εκπρόσωποι την Ευρωπαίων εταίρων φρόντισαν να στείλουν τις δικές τους διαφορετικές «ευχές» στην υπηρεσία κυβέρνηση τονίζοντας ότι πρέπει να παραμείνει στην τροχιά του τρίτου προγράμματος.
Πρώτος άνοιξε τον χορό ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος δήλωσε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδας θα πρέπει να συνεχίσει την προετοιμασία για να ανταποκριθεί η χώρα στους όρους που έχουν θέσει οι πιστωτές της.


Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, τόνισε «Ελπίζω ότι θα –και πρέπει να– συνεχίσουν τις ετοιμασίες, ώστε μια νέα κυβέρνηση να μπορεί να εφαρμόσει αμέσως τα επόμενα βήματα έτσι ώστε να μην χάσουμε καθόλου χρόνο» προσθέτοντας ότι «Αυτό θα είναι κρίσιμης σημασίας».
Ο επικεφαλής του Eurogroup είπε πως ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης «ξέρει τι κάνει επειδή ήταν ανώτατος αξιωματούχος στο υπουργείο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο».

Μοσκοβισί: Να μείνετε σε τροχιά

«Φιλικός» και ο Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος δήλωσε ότι «Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την υπηρεσιακή κυβέρνηση για να διατηρηθεί η χώρα σε μεταρρυθμιστική τροχιά, πριν συγκροτηθεί η νέα κυβέρνηση, μετά τις 20 Σεπτεμβρίου».

Συγχαρητήρια και... Μνημόνιο από τον Γιούνκερ

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς την Βασιλική Θάνου, ζητώντας, παράλληλα, την εφαρμογή του μνημονίου που υπογράφηκε προ ημερών.
Στην επιστολή του ο Γιούνκερ επισημαίνει ότι οι «οι Ευρωπαίοι εταίροι, και κυρίως η Κομισιόν, αναμένουν την απαραίτητη και πλήρη στήριξη του προγράμματος».
Βέβαια, ο πρόεδρος δεν παραλείπει να δηλώσει προς την υπηρεσιακή πρωθυπουργό ότι μπορεί να βασίζεται στην Κομισιόν και στον ίδιο προσωπικά.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:«Αγαπητή κυρία Πρωθυπουργέ,Εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμού προσωπικά, επιθυμώ να σας συγχαρώ για την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το γεγονός αυτό συμπίπτει με μια κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.Δεδομένου ότι η Ελληνική Δημοκρατία έχει υπογράψει το Μνημόνιο Συνεννόησης για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της σταθερότητας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, οι Ευρωπαίοι εταίροι και η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θεωρούν ουσιώδους σημασίας την πλήρη υποστήριξη του προγράμματος. Για την μακρόχρονη επιτυχία του απαιτείται ευρεία υποστήριξη και έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.Η ΕΕ εμπλέκεται επίσης ιδιαίτερα στον χειρισμό των άνευ προηγουμένου μεταναστευτικών ροών. Όπως γνωρίζετε, η Επιτροπή πρότεινε το Μάιο του 2015 μια φιλόδοξη Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Μετανάστευση, βασισμένη στις αρχές της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας. Η εν λόγω Ατζέντα υλοποιείται σταδιακά και βοηθούμε τα κράτη μέλη, ιδίως την Ελλάδα, να αντιμετωπίσουν αυτήν την επείγουσα προτεραιότητα σε καθημερινή βάση.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμπαραστάθηκε στην Ελλάδα και στους πολίτες της ανοίγοντας το δρόμο για ένα καλύτερο και οικονομικά επιτυχές μέλλον, και θα συνεχίσει να το κάνει στο μέλλον.Μπορείτε να βασίζεστε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε εμένα προσωπικά, ότι θα σας βοηθήσουμε στα καθήκοντά σας».


http://www.efsyn.gr/arthro/oi-eyropaioi-koynoyn-dahtylo-kai-stin-thanoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.