Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Συμβουλές για το χανγκόβερ


Υπάρχει άραγε κάτι που μπορείς να κάνεις για να ανακουφιστείς από το χανγκόβερ, τα πρωινά συμπτώματα που οφείλονται στην κραιπάλη της προηγούμενης νύχτας.
Η Σου Μπέικ, διατροφολόγος και εκπρόσωπος της Βρετανικής Ένωσης Διαιτητικής, λέει πως το καλύτερο είναι η πρόληψη:
«Αν αραιώνετε το αλκοόλ σας ή πίνετε ενδιάμεσα αναψυκτικά, μπορείτε να αποφύγετε σε μεγάλο βαθμό την αφυδάτωση και την πτώση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα που προκαλούν τα συμπτώματα». Συνιστά να αποφύγετε το κόκκινο κρασί. «Προσπαθήστε να πιείτε υγρά, όπως νερό, καφέ ή χυμό πορτοκάλι πριν ξαπλώσετε και το επόμενο πρωί. Αν μπορείτε να φάτε κάτι, κάντε το».

Σταματήστε να καταναλώνετε άπειρες κούπες καφέ μετά το… μεθύσι, γιατί η μόνη επίδραση που μπορεί να έχει στον οργανισμό σας είναι να σας μπερδέψει!

Σύμφωνα με νέα έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, η κατανάλωση καφεΐνης μετά από μεθύσι είναι η χειρότερη δυνατή επιλογή, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες η παράλληλη λήψη αλκοόλ και καφεΐνης οδηγεί το άτομο σε λήψη όχι και τόσο «καθαρών» αποφάσεων με πιθανές καταστροφικές για τον εαυτό του συνέπειες.


Αυτό συμβαίνει, γιατί το άτομο έχει την ψευδαίσθηση ότι έχει ξεμεθύσει και ότι είναι ξεκούραστο, ενώ στην ουσία δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Για αυτό πιείτε δεν πιείτε καφέ μετά μην πιάσετε καλύτερα τιμόνι στο χέρι σας


Χυμός από πίκλες

Δημοφιλής θεραπεία στη Ρωσία.

Κατάλληλη για στομαχική ανακατωσούρα.

Πώς λειτουργεί: Η διαδικασία της ζύμωσης παράγει προβιοτικά βακτήρια, τα οποία ανακουφίζουν το στομάχι, ενώ την ίδια στιγμή η βιταμίνη B12 τονώνει τη λειτουργία του αίματος και του ήπατος.

Απόσταγμα κάκτου

Δημοφιλής θεραπεία στο Μεξικό.

Κατάλληλη για κακοδιαθεσία.

Πώς λειτουργεί: Μπορεί να μην ακούγεται γευστικό, όμως αμερικανική έρευνα έδειξε ότι το απόσταγμα του κάκτου προσφέρει αναζωογόνηση. Επιπλέον, ο κάκτος είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες εξουδετερώνουν τις βλάβες που έχουν προκληθεί από τις ελεύθερες ρίζες του αλκοόλ. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το απόσταγμα είναι καλύτερα να λαμβάνεται πριν από το ποτό και όχι μετά, έτσι ώστε να οχυρώνει τις άμυνες του οργανισμού.

Πατσάς

Δημοφιλής θεραπεία στην Ελλάδα και τη Ρουμανία.

Κατάλληλη για αφυδάτωση.

Πώς λειτουργεί: Πρόκειται για μία διατροφικά φτωχή σούπα από πρωτεΐνες χαμηλών λιπαρών, άλατα και υγρά, με στόχο την άμεση επανενυδάτωση του οργανισμού. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να προσφέρει ωστόσο και μία κοτόσουπα με φιδέ.

Αλμυρές ρέγκες και μουστάρδα

Δημοφιλής θεραπεία στη Γερμανία.

Κατάλληλη για γουργουρητό.

Πώς λειτουργεί: Η μουστάρδα έχει τοπικές αναισθητικές ιδιότητες, με αποτέλεσμα να ανακουφίζει την αναταραχή του στομάχου, ενώ οι ρέγκες περιέχουν άλατα που αναπληρώνουν τα μέταλλα που έχουν χαθεί εξαιτίας του αλκοόλ.

Γιαούρτι με σκόρδο

Δημοφιλής θεραπεία στην Τουρκία.

Κατάλληλη για τόνωση του οργανισμού.

Πώς λειτουργεί: Το γιαούρτι αποτελεί έξοχη πηγή ασβεστίου και πρωτεϊνών, που ηρεμούν τα σπλάχνα, ενώ το φρεσκοτριμμένο σκόρδο τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και επιταχύνει την ανάκτηση δυνάμεων.

planet-GREECE

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.